Zavřít reklamu

foxconnJeden z hlavních dodavatelů společnosti Apple, Foxconn, oznámil, že během minulého týdne přišli o život dva jeho pracovníci z továrny v Číně. Stalo se tak v době, kdy se Foxconn společně s Applem snaží zlepšit pracovní podmínky a očistit tím svou špatnou reputaci. Foxconn patří mezi největší soukromé zaměstnavatele na světě a během největších produkčních období zaměstnává přibližně 1,3 milionu lidí.

Špatnou reputaci si Foxconn zapříčinil špatnými pracovními podmínkami, kvůli kterým v minulých letech několik pracovníků spáchalo sebevraždu, za což byl také velmi kritizován. Po sebevraždách zaměstnanců se Foxconn později i s Applem dočkal jen negativních článků a reakcí tisku. V dnešní zprávě z Reuters se ale nezdá vše tak jednoduché a jednoznačné.

Podle zprávy byl první obětí muž, který ve Foxconnu začal pracovat minulý měsíc. Ve čtvrtek byl ale nalezen před budovou v Zhengzhou mrtev. Druhou obětí je žena, která zemřela o den později na své cestě do práce při vlakové nehodě. Oba zaměstanci pracovali ve stejné továrně v čínské provincii Che-nan.

Společnost neposkytla žádné další detaily, ale uvedla, že spolupracuje s vyšetřovacími orgány. Továrna v Zhengzhou se stala hlavním místem pro produkci zařízení společnosti Apple, ale zatím není jisté, zda nějaký ze zemřelých zaměstnanců pracoval právě na těchto zařízeních.

V dnešním prohlášení Foxconn uvádí: „Naše snahy o zlepšení pracovních podmínek pro naše zaměstnance stále pokračují a my jsme odhodláni udělat cokoliv můžeme, abychom dokázali předvídat změny v potřebách našich zaměstnanců.“

Foxonn

Zdroj: cultofmac

Dnes nejčtenější

.