Zavřít reklamu

Letos se od společnosti Apple očekává výrazná aktualizace smartphonové linie v podobě vydání „výročního“ iPhonu 8/X, kterému je předpovídána řada revolučních a zcela nových funkcí. Očekávání se odrazilo i na cenách akcií společnosti Foxconn, která je jedním z hlavních dodavatelů Applu. Ceny akcií jsou nejvyšší za poslední dekádu.

Nejednou se potvrdilo, že úspěchy společnosti Apple mají vliv i na řadu jiných společností, a případ růstu cen akcií Foxconnu není v tomto žádnou výjimkou. Podle nejnovější zprávy agentury Bloomberg zaznamenala společnost Foxconn rekordní nárůst cen akcií. Vděčí za to zejména vysokým očekáváním, spojeným s příchodem chystaného iPhonu 8. Foxconn je hlavním dodavatelem pro iPhone od Applu a jeho cíle silně závisí na produkci těchto zařízení. Za loňský rok Foxconn zaznamenal nárůst o 29%, což znamená nejvyšší hodnoty za deset let.

Applu společnosti vděčí za polovinu svého celkového příjmu, proto je jasné, že cupertinská společnost v nárůstu cen akcií sehrála klíčovou roli. Tento měsíc navíc Apple potvrdil, že prodeje iPhonů za sváteční čtvrtletí loňského roku byly větší, než se obecně očekávalo. Na iPhone 7, představený loni v září, přešlo sice málo stávajících majitelů předchozího modelu, přilákal však poměrně velké množství nových zákazníků.

Foxconn shares

Foxconn se nicméně musel v rámci „zpomalení“ průmyslu potýkat se stejnými problémy, jako Apple. Analytici ale věří, že iPhone 8 pomůže vrátit Foxconn zpět do hry. Mezi očekávání, spojená s novým modelem, patří novinky jako zcela nový design nebo nová technologie displeje, hovoří se ale i o biometrických funkcích, jako je rozpoznání obličeje. Nový iPhone by měl být veřejnosti představen letos na podzim, spekuluje se ale i o dřívějším představení, a to proto, že se v poslední době objevily zprávy o předčasném zahájení výroby.

foxconn-headquarters-fb

Zdroj: 9to5Mac.com

 

Dnes nejčtenější

.