Zavřít reklamu

iPhone 6s iPhone 6s Plus iconV posledních dvou kvartálech Apple neměl zrovna nejlepší období. Ekonomické výsledky se lehce propadaly a prodeje zejména mobilních telefonů klesaly. Z části za to mohla stagnace trhu, z části nasycenost zákazníků, kteří navíc čekají na nové modely, kterých se dočkají za pár týdnů. S pozitivními zprávami pak přišla analytická společnost Kantar Worldpanel, která sledovala prodeje mobilních telefonů v USA a EU, a to za druhý kvartál letošního roku. Obecně se dá z informací vyčíst, že Apple zaznamenal růst jak v USA, tak například i ve Velké Británii.

Podle získaných dat je patrné, že prodeje iOS zařízení rostly v druhém kvartálu jak v USA, tak na pěti největších trzích v Evropě. V Americe vzrostly prodeje o 1,3% a ve Velké Británii o 3,1%. Tento nárůst pak znamená tržní podíl 31,8% pro USA a 37,2% pro Velkou Británii. Mimo to se může poslední generace iPhonu pochlubit také poražením svého úhlavního konkurenta. V USA se prodalo o procento víc iPhonu 6s/6s Plus oproti Samsungu Galaxy S7/S7 Edge, tedy 15,1% oproti 14,1%. Co však na americkém trhu není příliš populární je iPhone SE, kterého se prodalo jen 5,1%.

Naopak ve Velké Británii je model SE velice žádaným kusem a za druhý kvartál si připsal 9,2% prodejů a stal se tak nejlépe prodávaným smartphonem za toto období. Následuje iPhone 6s, který zaznamenal 9,1% prodejů. Na další konkrétní výsledky se můžete podívat v podrobné tabulce níže. Potvrzuje například propad v Applu v Číně kde prodeje iPhonu klesaly, stejně tak jako propad v Japonsku, který byl navíc poměrně drastický – o celých 4,2%. Uvidíme, jak s těmito čísly zamává nadcházející iPhone 7, který by se měl objevit na některých trzích už příští měsíc.

kantar iphone sale chart

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.