Zavřít reklamu

Druhé čtvrtletí bývá obvykle pro Apple co se prodejů iPhonů týče ne příliš radostným obdobím. Mnoho potenciálních zákazníků totiž již v tomto období pomalu očekává příchod nových modelů, které Apple zpravidla představuje v polovině srpna, a tudíž se prodeje modelů ze stávající nabídky sníží. Letošek ale minimálně na americkém trhu ukazuje, že by se tento trend mohl v budoucnu změnit. Applu se totiž daří stále prodávat jeho iPhony poměrně slušně. 

Na prodeje smartphonů ve druhém čtvrtletí tohoto roku si posvítila analytická společnost Counterpoint Research, které se podařily zjistit poměrně zajímavé informace. Při pohledu na online prodeje smartphonů je totiž Apple, respektive jeho eshop sídlící na adrese Apple.com se svými 8 % čtvrtým největším prodejcem smartphonů v zemi. Třetí místo si pro sebe uzurpoval Verizon, druhé místo náleží řetězci Best Buy a králem je se 23 % Amazon. Ačkoliv analytici nezveřejnili přesná čísla z minulých let, jsou dle všeho lepší než na co jsme byli doposud zvyklí. Vypadá to tedy, že hlad po loňských iPhonech stále neustává. Na druhou stranu je ale potřeba si uvědomit i to, že v oných 8 % je započítán i prodej starších modelů – 6s, SE či 7. 

Netáhnou jen loňské vlajkové lodě. I takový iPhone 7 je mezi zákazníky stále velmi oblíbený:

Poměrně zajímavé zjištění analytiků je i to, že lidé nakupují na internetu častěji drahé vlajkové lodě, než levnější modely. Co přesně ale za tímto trendem stojí jasné zcela není. Nicméně se může jednat například o časovou úsporu, kdy dražší telefony obvykle zakupují bohatší a tím pádem i mnohdy časově vytíženější lidé.

Bude velmi zajímavé sledovat, jak se do prodejů promítne představení nových iPhonů. Od těch se totiž obecně očekávají skvělá prodejní čísla, která by měla opět atakovat veškeré rekordy. Zda tomu ale tak skutečně bude ukáže až čas. 

iWant FlexiGlass sklo iPhone X FB

Dnes nejčtenější

.