Zavřít reklamu

Tim Cook včera oznámil finanční výsledky za třetí fiskální čtvrtletí letošního roku, tedy za Q3 2017. Apple za druhý kvartál letošního roku, tedy za třetí fiskální kvartál, dosáhl tržeb ve výši 45,4 miliard dolarů, čímž se stal tento kvartál nejsilnějším třetím kvartálem v historii cupertinské společnosti. Výrazně vzrostly především prodeje iPadů a Maců. Právě nový iPad Pro a upgrade Maců, který přidal do iMacu Thunderbolt 3 a zdokonalil MacBook Pro, pomohly dosáhnout silnějšího Q3 než obvykle.

„Máme nějaký impuls,“ řekl Tim Cook. „Spousta věcí, na kterých jsme dlouho pracovali, se začíná projevovat ve výsledcích.“

Koncept iPhonu 8 od Martina Hájka:

Jakmile padla otázka týkající se prodeje iPhonů 7 a 7 Plus, CEO Applu přiznal, že došlo k poklesu, ale zůstal optimistický, protože podle něj je to způsobeno tím, že zákazníci čekají na iPhone 8. „Věříme, že to bude mít dobrý dopad na budoucnost.“ Očekává se, že u výročního iPhonu nastane supercyklus, který se projeví v Q1 2018. Supercyklus je rostoucí poptávka po roce poklesu příjmů.

Pokud jde o nadcházející aktualizaci iOS 11, Tim Cook pro CNBC řekl, že se díky platformě ARKit stane iPhone neocenitelným zařízením pro spotřebitele. „Chytrý telefon je pro lidi stále důležitější, protože zasahuje do tolika oblastí vašeho života, a v některých věcech, které jsme představili na WWDC, budeme pokračovat. S věcmi jako AR bude chytrý telefon ještě důležitější než v současnosti. Vím, že je těžké tomu uvěřit, ale myslím si, že je to tak,“ vysvětlil Tim Cook.

Apple iPhone 8 FB

Dnes nejčtenější

.