Zavřít reklamu

apple_security_iconUživatelé Apple zařízení se často stávají terčem různých útoků. Ať už se jedná o prachsprosté pouliční zloděje, kteří mají zálusk na telefony/tablety, které uživatelé na ulicích používají, až po ty sofistikovanější, jejichž postupy už jsou poměrně komplikovanější a uživatelé si na ně musí dávat pozor. Tento druhý případ je pak tím, který se v poslední době objevuje v USA. Hackeři se snaží nabourat do Apple ID uživatelů a za pomocí jednoduchého triku se snaží přinutit uživatele k tomu, aby zaplatili nabízené výkupné, po kterém bude telefon zase znovu „odblokován“. 

Jedná se v podstatě o obyčejný trik, i když se tak na první pohled vůbec netváří. Hacker se musí nabourat do Apple ID nějakého uživatele a skrze službu Find My iPhone pak zařízení uzamknou a na displej telefonu napíši, že pokud uživatel nezaplatí „výkupné“, telefon se již neodemkne. „Zařízení je uzamčené, zaplaťte 50 dolarů pro odemčení. Více informací na helpappledevice@gmail.com„.

Většina zkušených uživatelů bude hned vědět, jak na to reagovat. Mnoho lidí se však může této zprávy leknout a ve všem tom zmatku částku zaplatit. Pokud se vám něco takového náhodou stane, nezmatkujte a okamžitě si změňte heslo k Apple ID.

ransomware-iphone-ipad

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.