Zavřít reklamu

iPhone 6 fire iconSem tam se na internetu objeví informace o tom, že nějakému uživateli explodoval jeho mobilní telefon. Většinou se jedná o případy, kdy byl mobil dlouhodoběji více zatěžován, nebo byl na slunci, nebo byl připojen k nabíječce. Ve všech těchto případech hraje hlavní roli baterie. Poslední výbuch iPhonu jsme zaznamenali loni, kdy explodoval 2 dny starý iPhone 6. Předtím se objevilo ještě několik případů, ale od loňska už nic nového. Až do dneška, respektive do neděle. 36 letý Australan utrpěl popáleniny třetího stupně poté, co mu jeho iPhone explodoval po pádu na kole.

Celá nehoda byla vlastně dílem obrovské náhody. Gareth Clear se jel projet na svém horském kole, kousek od Sydney. Během jízdy se mu však přihodila nehoda, která následovala v pád na zem. Při tomto pádu se Garethovi nic nestalo, prý to byl jen obyčejný lehký pád, ale jakmile se zvedl, zjistil že je něco špatně. Ze zadní kapsy kalhot, kde měl uložený jeho iPhone 6, začal stoupat dým, který se za chvíli proměnil v ohnivou kouli.

Než stihl cokoliv udělat, telefon se v zadní kapse vznítil a velice ošklivě mu popálil pravé stehno. Gareth prý viděl, jak z kapsy vytéká lithium, které uniká z baterie a které bylo hlavní příčinou vzplanutí. Gareth utrpěl popáleniny třetího stupně a okamžitě podstoupil chirurgický zákrok, během kterému mu lékaři ošetřili spálené místo. Poleží si ještě několik dní v nemocnici kvůli případné hrozbě infekce.

Celé vzplanutí pak přišlo náhodou. Gareth spadl takovým způsobem, že se prorazila baterie v telefonu, která následně začala velice aktivně hořet. Li-ion baterie jsou na průrazy háklivé a pokud dojde k jejich výbuchu/vyhoření, většinou je to právě z tohoto důvodu. Sám poškozený říká, že vše bylo dílem pouze nešťastné náhody a Apple z toho rozhodně nijak neviní. I tak to ale Cupertinská společnost vyšetřuje.

Zdroj: idropnews

Dnes nejčtenější

.