Zavřít reklamu

O explodující vlajkové lodi, ve formě Samsungu Galaxy Note 7, jsme vás informovali již několikrát. Celý skandál bedlivě sledujeme a jakmile se celá kauza posune nějakým směrem, snažíme se vás informovat co nejdříve. Dnešní zpráva nebude o dalších shořelých automobilech či vyhořelých bytech, ani o dalších zraněných uživatelích ale o tom, proč vůbec tento globální skandál nastal. Agentura Bloomberg přišla s informacemi od údajných „vnitřních zdrojů“, kteří mají být přímo z vyššího managementu společnosti Samsung. O důvodech se spekulovalo již dříve a dnešní informace dřívější spekulace víceméně potvrzují. 

Hlavním důvodem k tomu, že se z nové vlajkové lodě Samsungu stal jeden z největších problémů v dějinách společnosti, je prosté uspíšení data vydání. Samsung chtěl telefon vydat předtím, než Apple představí nové iPhony, zejména pak iPhone 7 Plus. Zástupci společnosti doufali v to, že dřívější vydání a úniky o „nezajímavosti“ nových iPhonů způsobí, že uživatelé radši sáhnou po telefonu od jihokorejské společnosti. Tento postup byl prý schválen několika lidmi z vysokého managementu společnosti a zároveň také ředitelem celé mobilní divize Samsungu.

Toto uspíšení pak znamenalo jediné – větší tlak a zátěž na dodavatele, kteří museli plnit dodávky nad plán, což se projevilo na laxním přístupu k finální kontrole kvality. Do telefonů se tak nedostaly odzkoušené baterie a vnikl z toho tento ožehavý problém. Nejdříve se začalo spekulovat o tom, že Samsung využil jakési pochybné dodavatele k uspokojení svých bateriových potřeb, nyní ovšem vyšlo najevo že se nejedná o žádného bezejmenného výrobce baterií. Ony vadné kusy produkuje jedna z dceřiných společnosti Samsungu, takže si Samsung podpaluje své telefony sám a nemůže to svést na někoho cizího.

Samsung se snaží získat všechny vadné telefony zpět, za pomocí globální svolávací kampaně, která společnost vyjde na více než 2 miliardy dolarů (dle průměrného odhadu). Tyto 2 miliardy ovšem nejsou jedinými náklady celé této patálie. Může se totiž velice snadno stát, že celý problém ohledně Note 7 může společnost vyjít až na 20 miliard dolarů, což už je velice citelná částka ročního hospodářství společnosti. Z vlajkové lodi, která měla být rovným konkurentem pro iPhone 7, se tak stal jeden z nejhorších a nejprodělečnějších produktů, který kdy Samsung vypustil mezi lidi.

Samsung-Galaxy-Note-7-vs-Apple-iPhone-6s-Plus-FB

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.