Zavřít reklamu

O vybuchujícím Samsungu Galaxy Note 7 jsme vás informovali již několikrát. Minulý týden se objevila informace, že celá svolávací akce vyjde Samsung velmi draho a zcela jistě se tento špás projeví na finančních výsledcích tohoto roku. Bohužel, situace se stále nelepší a neuplyne 24 hodin od toho, aby se na webu neobjevil nový případ explodujícího telefonu. V těch lepších případech to odnese pouze jiný kus techniky – například zaparkovaný Jeep před domem. V těch horších jsou pak ovšem zasaženi samotní uživatelé a to je velký problém.

Na základě těchto explozivních událostí se propadly akcie společnosti Samsung. Propadly se na nejnižší hodnotu za několik měsíců a jihokorejská společnost ztratila více než 14 miliard dolarů ze své tržní hodnoty. Podle různých studií je také možné, že celý tento problém s modelem Note 7 vyjde Samsung na dalších 5 miliard dolarů v nákladech, především kvůli svolávací akci. Je ovšem možné, že se časem objeví (pravděpodobně v USA) nějaká hromadná žaloba, ve které by mohl Samsung také přijít o spoustu peněz. Vysoký management společnosti očekával, že se Note 7 stane tím nejlepším Samsungem všech dob. Zatím to ovšem vypadá, že z finančního hlediska se bude jednat o propadák. Stejnou měrou pak nesmazatelné šrámy utrží pověst Samsungu.

Společnost se snaží co to jde a uživatele nabádá k výměně. Situace se ovšem nelepší a exploduje a hoří jeden telefon za druhým. V sobotu v New Yorku explodoval telefon v rukách šestiletého chlapce, který musel být se závažnými popáleninami převezen do nemocnice. Minulý týden se stala další nehoda v Australském Perthu, kdy explodoval nabíjející se Note 7 v hotelovém pokoji a následný požár způsobil škodu ve výši téměř 1400 dolarů. Podle mnohých odborníků může za tento problém fakt, že Samsung uspíšil výrobu, podcenil výstupní kvalitativní kontrolu a umožnil, aby se do telefonů dostaly méně kvalitní baterie. To vše s cílem, aby telefon za každou cenu vyšel o měsíc dříve, než konkurenční iPhone. Stálo jim to opravdu za to?

Samsung Note 7 fire

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.