Zavřít reklamu

Samsung Galaxy Note 7 se prodává teprve několik dní, ale už minulý týden se objevil kolosální problém, kterým tyto vlajkové lodě jihokorejského výrobce trpí. Jedná se o problém s bateriemi, které při nabíjení velice rády explodují. Poprvé jsme o tom psali v tomto článku a od té doby nastalo mnoho zajímavých věcí. V první řadě Samsung přestal tyto telefony prodávat a ty co jsou v oběhu, se snaží získat zpět skrze svolávací akci. To vše na náklady výrobce a podle posledních informací bude výsledná suma zdrcující. 

Sám prezident Samsungu oznámil, že náklady na svolávací akci 2,5 milionů mobilních telefonů budou pro společnost opravdu brutální. Analytici předpovídají, že by celý tento špás mohl společnost stát až 5 miliard dolarů. Což je obrovská suma, vezmeme-li v potaz to, že společnost počítá s letošními přijmi ve výši 20,6 miliardami dolarů. Pokud by měla společnost tratit 5 miliard, na finančních výsledcích se to rozhodně podepíše. Částka 5 miliard je ale ta nejvyšší možná a může se tak stát, že to nakonec bude třeba polovina.

Celý problém s bateriemi má pravděpodobně velice jednoduchou příčinu. Samsung prostě pospíchal s uvedením telefonu, aby byl rychlejší než Apple. Není se ale čemu divit, díky dřívějšímu představování vlajkových lodí se mu poslední 2 roky daří velice dobře. Podle informací z médií to však vypadá, že letos Samsung opravdu chvátal a to se nakonec projevilo na kvalitě výsledného produktu.

Dodavatelé prý byli tlačeni k tomu, aby zvládali pokrývat výrobní kapacity a někde se tak stala chyba. Možná je to právě ten měsíc, který Samsung potřeboval k tomu, aby tuto závadu zjistil a napravil. Takhle vyexpedovali miliony telefonů, které teď musí nákladně svolávat zpátky. A nejvíce z toho vytěží právě Apple, který nové iPhony představí zítra.

Samsung Note 7 fire

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.