Zavřít reklamu

2000px-Prag_Metro_Logo.svg

Nastoupit v Praze do tramvaje která kromě klimatizace disponuje také Wi-Fi připojení není již nějaký ten pátek nic vyjimečného. V tramvaji Wi-Fi sice potěší, ale na druhou stranu máme k dispozici téměř všichni kteří internet skutečně potřebujeme k životu také mobilní připojení a tak jediný efekt Wi-Fi spočívá v šetření našich FUP limitů.

Kde však připojení skutečně chybí je metro. V něm totiž máme na stanicích slabý signál na hovory, natož na nějaké to 4G připojení. Vedení dopravního podniku Praha (DPP) se však rozhodlo jít s dobou a již brzy se ve vybraných stanicích dočkáme Wi-Fi připojení.

„Jedná se o další záměr, kterým se v rámci marketingu snažíme zvýšit komfort pro naše cestující. Wi-fi ale zatím nebude zavedena ve všech stanicích, ale pouze ve vybraných,“ uvedl generální ředitel DPP Martin Gillar pro deník E15.
Do konce srpna letošního roku by mělo být rozhodnuto kde a jaké pokrytí bude nabízeno a následně začne DPP s nákupem techniky pro Wi-Fi pokrytí. Samotné Wi-Fi v metru bude provozovat DPP a tak bychom se možná mohli obejít dokonce i bez reklam.

Prague_metro_station_Nadrazi_Holesovice

Dnes nejčtenější

.