Zavřít reklamu

TidalNa scénu se opět po nějaké době dostává rapper Kanye West, který se přes víkend zase nudil a nadělil světu několik nových tweetů. Tentokrát to však vypadá, že má konečně něco konkrétního na srdci. Ve svých tweetech se totiž zmiňuje o tom, že se potřebuje sejít s Timem Cookem a prodiskutovat situaci okolo hudebních streamovacích služeb Apple Music a Tidal. Rivalita mezi nimi údajně negativně působí na celý hudební průmysl. Začalo se tedy spekulovat o tom, že se West snaží Tidal, Applu prodat, o čemž se už spekuluje delší dobu.

První informace o tom, že si Apple dělá zálusk na konkurenční službu Tidal, jsme vám přinesli přesně před měsícem. Článek si můžete přečíst zde. Tato akvizice by zapadala do dlouhodobé strategie Applu, jelikož by díky ní přišla nejen k velkému počtu platících zákazníků, ale získala by také nový exkluzivní obsah, který se s platformou Tidal spojený. A jak víme, exkluzivní obsah má být jedním z hlavních taháků Apple Music.

West na svém Twitteru mimo jiné napsal, že potřebuje Tima Cooka, Jay Z a další lidi z vedední Tidalu buď na telefonu, nebo v jedné místnosti, a to co nejdříve. Mají prý probrat jakési partnerství těchto dvou konkurenčních služeb. Pokud se zástupci obou stran dohodnou, pravděpodobně z toho vyjdou vítězně všechny strany. Apple pohltí jednoho ze svých konkurentů a rozšíří si služby, zatímco vedení Tidalu si přijde na velmi slušné peníze. Ale vzhledem k tomu, o koho jde, se nedá předpokládat, že by to kvůli penězům dělali.

tidalstreamingmusic

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.