Zavřít reklamu

Pokémon GO app iconHra Pokémon Go se stala za posledních 14 dní obrovským celosvětovým fenoménem. Sami jsme o ní psali už mnohokrát a mimo jiné jsme také sledovali její postupné spouštění po celém světě. Do ČR a SR se hra oficiálně dostala minulý týden a obrovské množství lidí jí tedy hraje už i u nás. Hra je opravdovým globálním úspěchem a toto tvrzení v pátek také potvrdil samotný Apple, který vydal prohlášení týkající se počtu stažení. Bez toho, aniž by společnost zveřejnila konkrétní čísla, Apple uvedl, že se jedná o nejvíce stahovanou hru v historii App Store.

Pokémon Go má za sebou už mnoho opravdu velkých rekordů. Kromě toho, že se jedná o nejvýdělečnější hru v App Store, také přináší obrovské sumy samotnému Applu. Za svůj první týden po spuštění zaznamenala hra největší počet stažení, ze všech her, které byly v App Store do této doby spuštěny. Stejně tak opanovává první příčku v žebříčku „Top Free Games“ a „Top Grossing Games“, tedy nejpopulárnější a nejvíce výdělečné hry.

Oficiální stanovisku Apple zní takto: „Vzhledem k obrovskému zájmu v médiích, v posledních několika týdnech, není příliš překvapující, jak úspěšnou se hra Pokémon Go stala. Podařilo se jí vytvořit nový rekord v počtu stažení, během prvního týdne v nabídce App Store, což je působivé.

Je jasné, že celková popularita bude postupem času upadat, ovšem už teď se jedná o jeden obrovsky úspěšný projekt. Zda-li hra postupně umře závisí na tom, jak rychle se jí hráči nabaží, za jakou dobu přijde herní „prozření“ a jak autoři zapracují na dalším vývoji a rozšířeních. Zatím ve hře není takové množství obsahu, aby mohlo hráče držet delší dobu, ale Niantic určitě ví, jak si svou novou dojnou krávu udržet při životě co nejdéle.

pokemon-go-image

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.