Zavřít reklamu

Pokémon iconPokémon Go na první pohled vypadá jako jakákoliv jiná populární mobilní hra. Přitahuje miliony mladých lidí, kteří jí hrají kdykoliv mají příležitost. Kdyby však někdo provedl reálný demografický průzkum, leckdo by se velmi divil. Hráčská základna se rozhodně neskládá pouze z hráčů v (před)pubertálním věku ba naopak, hru si užívá také početná skupina dospělých, od dvacetiletých až po generaci starších“pařanů“. Začínají to už ovšem zjišťovat také jejich zaměstnavatelé a očividně se jim moc nelíbí, že jejich zaměstnanci v pracovní době hledají a chytají Pokémony.

Z této hry se v poslední době stal takový malý strašák, pohybující se společností, a děsící všechny možné instituce, které se bojí toho, že jim hra naruší zavedený pořádek. Tyto problémy jsou pak patrné zejména v USA, kde je hra neskutečně populární. Několik muzeí už vydalo prohlášení, že v jejich prostorách je hraní této hry zakázáno. Hráči pravděpodobně narušovali chod muzea, rušili návštěvníky, nebo bylo jejich chování prostě nevhodné (například chytání Pokémunů v muzeu Holocaustu není tak úplně slušné). Nejde však pouze o muzea, která mají s hrou problém. Jedná se také o společnosti, které nabízí svým zaměstnancům služební iPhony (a těch je v USA opravdu hodně).

pokemon-go-1

Jedna nejmenovaná, avšak významná, letecká společnost v USA rozeslala svým zaměstnancům e-mail, ve kterém jim sdělila, že ve více než 100 služebních telefonů našla nainstalovanou hru Pokémon Go. Jeden ze zaměstnanců si měl údajně málem přivodit úraz kvůli honbě za dobrodružstvím (nebyl by zdaleka prvním). Na základě toho se vedení společnosti usneslo, že Pokémon Go přidá na blacklist, ve kterém se do té doby nacházely pouze reklamní nabídky operátorů, reklamy a další rušivý internetový obsah. Zaměstnanci se tedy ze svých služebních telefonů do hry už nepřipojí. Jak jste na tom s hrou Pokémon Go vy? Nechává vás absolutně chladným a nechápete co se kolem toho děje? Nebo se těšíte na oficiální české vydání? Nebo už snad hrajete a chytáte Pokémony v „reálném“ světě?

Pokemon-GO-iOS-screenshots

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.