Zavřít reklamu

macOS 10.12 Sierra iconVydání nového macOS Sierra je již skoro za rohem a na internetu se dnes objevily nové snímky tzv. Dark Modu, tj. speciálního zobrazovacího profilu, který má vykreslovat prostředí operačního systému v tmavých barvách. Jedná se o jednu z nejočekávanějších novinek v macOS Sierra i přes to, že o ní nikdo z Applu během WWDC, kdy byl poprvé představen právě nový macOS Sierra, neprohodil ani slovo. Uživatelé ale tento nový režim chtějí a doufají v to, že se ho také na podzim dočkají. Mnoho lidí si ovšem myslí, že to Apple nestihne.

O nejnovější počin se postaral vývojář/hacker, který se nazývá _inside. Na Twitteru zveřejnil několik snímků zachycující právě spuštěný Dark Mode. Není zcela jasné, jak se mu to podařilo, ale podle snímků je zřejmé, že tento nový mód podporuje například Safari nebo panel nástrojů/systémových preferencí. Toto odhalení není v poslední době jediné. Sem tam se objeví nějaká nová aplikace Dark Mode v systému, ale většinou se jedná o samostatné prvky.

dark-mode

Spousta uživatelů, kteří mají přístup k vývojářské verzi systému si myslí, že Apple sice Dark Mode plánuje, a interně také testuje – proto je možné ho v systému najít a někde i spustit, ale jeho vydání společně s macOS Sierra nestihne. Předělat kompletně celý systém do nového grafického kabátu není zdaleka tak jednoduché, jak se může na první pohled zdát. Jedná se o velmi komplexní hru s různými odstíny, barvami a fonty, která má ve finále přinést stejně kvalitní produkt, jaké je klasické bílé zobrazení. Někteří zahraniční redaktoři také spekulují o tom, že Apple chystá Dark Mode pro přespříští generaci iPhonů, které mají mít OLED obrazovku, která umí černou barvu velmi dobře využít.

cne8ngwxgaa60zj-jpg-large

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.