Zavřít reklamu

Apple-App-Store-icon
Pamatuju si jako by to bylo včera když jsem chodil se psem po sídlišti a hledal se svým iPodem Touch nezamknutou Wi-Fi abych se mohl připojit na Cydii a stáhnout si v roce 2007 aplikace do svého iPodu. Doma jsem neměl Wi-Fi a Apple zase neměl iTunes App Store a tak mi nic jiné nezbývalo. Ovšem já našetřil na Wi-Fi router a Apple 10. července 2008 ředstavil světu iTunes App Store. Online internetový obchod s aplikacemi, který rozpoutal revoluci.

Apple na začátku přinesl do iTunes App Store 500 aplikací od vývojářů, ale i sám od sebe a sám nabídl několik her které vytvořili přímo vývojáří Applu, protože si nebyl jistý, že by vývojáří nezávislých studií dokázali vytvořit kvalitní aplikace a hlavně že jich bude dostatek. V roce 2008 se tak poprvé začalo instalovat do iPhonů a iPodu touch, iPad ještě neexistoval. Apple dokázal neuvěřitelné a během prvního víkendu zaznamenal 10 milionů stažených aplikací. V roce 2010 se pak k iTunes App Store připojila i sekce pro iPad, který byl v témže roce představen.

V současné době má po osmi letech iTunes App Store nebo dnes již jen App Store na konte neuvěřitelných 130 miliard stažení a aplikací je v něm přes dva miliony. Apple během osmi let vyplatil vývojářům, kteří získávají z prodejů svých aplikací 70% z ceny aplikace neuvěřitelných 50 miliard amerických dolarů. Apple díky svému App Store vytvořil nejen ekosystém ale také stovky dolarových milionářů, kteří svůj business rozjeli právě na App Store.

Apple dokázal díky App Store splnit americký sen programátorů a vývojářů. Zatím co včera jste byli nikým a nikdo vás neznal, již dnes může být vaše aplikace nejstahovanější v App Store a vy se řadíte mezi dolarové milionáře a váš svět se během jediné noci změnil k nepoznání. I o tom totiž je Apple a jeho App Store, o tom že mění lidem životy!

app-store

 

Dnes nejčtenější

.