Zavřít reklamu

Google icon

Apple má mnoho konkurentů, které se snaží porazit iPhony, který několik let ve většině případů kraluje, co se prodejnosti týče. Apple by měl mít dalšího konkurenta – Google, který chystá podle The Telegraph úplně novou mobilní značku. Někteří namítnou, že Google již svou sérii má – Nexus, ale společnost nedávno zmínila, že na Nexusu pracuje LG a HTC. Google nyní řekl, že již jedná s mobilními operátory o tom, že nové mobilní telefony budou představeny do konce roku 2016. Pokud je to pravda, změnilo by to opět trh se smartphony.

Google by se stal dalším výrobcem mobilních telefonů a je možné, že společnost chce vyvíjet pro své mobilní telefony i poněkud upravený operační systém Android. Mimochodem Android je aktuálně nejvíce rozšířený operační systém na světě, ale nadstavby výrobců ho značně zpomalují. Android používá v dnešní době více než 1,4 miliardy mobilních zařízení po celém světě.

Minulý měsíc řekl CEO Googlu, Sundar Pichai, že společnost investuje více úsilí do telefonů. Dříve se analytici domnívali, že tím CEO myslel, že společnost věnují více úsilí do modelů Nexus. V dubnu magazín Recode oznámil, že se do Googlu vrací bývalý prezident společnosti Motorola, který převezme vývoj hardwaru pro telefony.

Kdyby společnost prodávala „Google Phone“, tak je velice pravděpodobné, že by vyvinula ten nejlepší hardware, do které ho by vložila nejvíce odladěný software. Díky tomu by Google přímo konkuroval Applu, který má hardware a software perfektně propojený. Takový krok rozhodně není jednoduchý a přináší jistá rizika – v dubnu tohoto roku obvinila Evropská komise Google za monopolní zneužívání. Podle komise Google nekale protlačuje svůj vyhledávač a prohlížeč Chrome do operačního systému.

google phone fb

*Zdroj: Macrumors.com

Dnes nejčtenější

.