Zavřít reklamu

Flir OneKe svému iPhonu můžete připojit od větráčku, přes otvírák na pivo až… no vlastně až po termokameru. Právě tu totiž nabízí společnost Flir pod názvem Flir One a je k dispozici jak pro iPhone, tak také pro telefony s Androidem. Flir One je malá a jak se za chvíli dočtete také extrémně šikovná termokamerka, která zvládá veškeré základní úkoly, které od ní očekáváte.

Hned na úvod je dobré si říct, že Flir One není nějaký crowfoundingový objev z kickstarteru, ale produkt společnosti Flir, která patří mezi absolutní špičku v oblasti výrobců termokamer a ceny jejích termokamer překračují částku 10 000€. Už to že je za produktem podepsán někdo takový je známkou toho, že ve Flir One najdeme skutečně promakané technologie, které fungují.

Flir One vám dorazí v pěkné krabičce ve které se kromě samotné kamerky skrývá také plastový pogumovaný obal, do kterého celou kameru zasunete a nemusíte se bát, že se s ní nebo její čočkou něco stane. Součástí obalu je také poutko pro nošení na kruku nebo na ruce. Nechybí ani microUSB kabel, který slouží pro dobíjení kamery a krátký návod k použití.

Flir

Jak funguje Termokamera si najdete za pár vteřin na Google, pojďme se tedy raději podívat na to jak funguje Flir One připojený k iPhonu. Flir One připojíte k iPhone pomocí Lightning konektoru, který však s kamerou pouze komunikuje, ale nedodává ji energii. Samotnou kameru tedy musíte dobíjet pomocí microUSB kabelu. To může brát někdo jako drobnou nevýhodu, ovšem já osobně to beru spíše jako přednost, protože nedochází k vybíjení baterie v iPhonu.

IMG_5515

Jakmile kameru připojíte, máte k dispozici v iTunes App Store řadu aplikací přičemž tou základní je Flir One ale najdete zde také různé hry, malování pomocí termokamery a podobné srandy. Většina z nich je však skutečně užitečná a rozšiřuje možnosti kamery. Můžete například nechat hlídat překročení určité teploty nebo použít kameru jako detektor pohybu během noci a tak podobně. Aplikace Flir One ukazuje na displeji aktuální teplotu věcí na které se díváte a umožňuje přepínat mezi řadou různých zobrazení, podle kterých se následně rozdílné teploty vykreslují na displeji.

iphone flir

Kameru můžete využít například pro sledování úniku tepla a izolace vašeho domu nebo bytu, pro zjištění závad na tištěných spojích. Pro sledování vedení elektrických kabelů ve vašem domě nebo například pro zjištění toho, zda se váš motor nepřehřívá. Využítí najde také v noci, když nemůžete najít například psa nebo také jako hlídací kamera, která dokáže i v naprosté tmě reagovat a vykreslit předměty s rozdílnou teplotou od okolí. Právě díky tomu lze kameru využít také jako dokonalé noční vidění, které vám ukáže, zda se v okolí nepohybují nějaká zvířata nebo lidé. Kamera jako taková pracuje naprosto spolehlivě a a ukazuje nejen rozdílné barvy na základě teploty, ale také aktuální teplotu.

iPhone Flir One

Flir One je rozhodně zajímavá hračka a kamera jako taková patří mezi nejlevnější termokamery na trhu, což je rozhodně lákavé. Navíc ve spojení s iPhonem se jedná o skutečně funkční a zajímavý celek, který nabízí nemálo možností využití. Ovšem vzhledem k ceně přesahující 250€ doporučuji, abyste si sami pro sebe řekli, jakým způsobem dokážete termokameru využít. Pokud najdete odpověď a nechce se vám investovat tisíce euro do jiného řešení, pak je Flir One tím nejlepším co si můžete pořídit a upřímně, i kdybyste ji měli využít jen pro změření úniku tepla z domu, vyplatí se.

Flir One

Dnes nejčtenější

.