Zavřít reklamu

FLIR-ONE-buyPři brouzdání na YouTube jsem objevil zajímavé video s názvem iPhone ATM PIN code Hack, které ukazuje, jakým způsobem mohou zloději získat PIN kód vaší platební karty pomocí iPhonu a příslušenství za 149$. FLIR One je na trhu už nějaký ten pátek a o této šikovné termo kameře pro iPhone jsme psali na LsA několik článků. Ovšem až nyní, poté co jsem měl možnost zhlédnout následující video, je mi jasné, v čem tkví nebezpečí, které FLIR One přináší.

Používání smartphonů je totiž v dnešní době naprostou samozřejmostí a nikomu by ani v nejmenším nepřišlo podezřelé, pokud telefon používáte i při placení u pokladny. Přece jen platit můžete i telefonem pomocí NFC nebo vám na něj může přijít sms o transakci při platbě. Pokud však nasadíte na telefon FLIR One, pak můžete udělat ještě jednu věc, získat PIN kód k platební kartě člověka, který platil před vámi a to zcela jednoduše.

Termokamera FLIR One totiž dokáže zachytit teplo, které se přeneslo z vašich prstů na klávesnici terminálu. Zloděj dokonce odkáže zjistit pořadí, ve kterém jste klávesy zmáčkly podle barvy, jakou vyřazují a v ten moment má váš PIN kód. Následně stačí, když šikovný kapsář ukradne kartu a neomezené výběry jsou rázem k dispozici. Podívejte se sami v následujícím videu, jak vše funguje. Opět se tak ukazuje, že chránit v době kdy i hloupé herní služby nebo podobné věci vyžadují dvoufázové zabezpečení a vyžadují desetimístná hesla, peníze pomocí čtyř čísel, není zrovna ideální.

FLIR ONE FB

Dnes nejčtenější

.