Zavřít reklamu

Macrumors-iPhone-7 iconAčkoli má být iPhone 7 jen jakousi vylepšenou kopií současného iPhonu 6s a žádných velkých designových změn se dočkat nemáme, tak i ty miniaturní novinky, se kterými má nový iPhone přijít, způsobí, že ochranná skla a fólie pro současné iPhony nebude možné na nový model použít. Jeden z nejspolehlivějších zdrojů, japonský web Mac Otaka, totiž uvádí, že iPhone 7 přijde s malými změnami u předního panelu.

Server se od svých zdrojů dozvěděl, že výrobci ochranných skel a fólii ukončili své objednávky, protože přední strana iPhonu 7 bude nakonec lehce pozměněná. Konkrétně by se měl přemístit senzor okolního světla, který by se měl nově nacházet na pravé straně vedle horního reproduktoru, který používáte při hovorech. Navíc reproduktor by měl být o něco větší, než je tomu u současných modelů.

Kromě těchto malých změn by měl ale k současným senzorům na přední straně přibýt ještě jeden nový. Mac Otaka napsal, že se senzor okolního světla rozdvojí a nový senzor se bude starat o novou funkci. Tou bude s největší pravděpodobností True Tone displej, který Apple představil na jaře společně s 9,7″ iPadem Pro, a který všichni u iPhonu 7 očekávají.

Japonský web opět dodává, že iPhone 7 nebude disponovat 3,5mm jack konektorem. Navzdory poslední zprávě Mac Otakara uvádí, že iPhone 7 Plus skutečně dorazí s duálním fotoaparátem a 4,7″ iPhone 7 nabídne fotoaparát jen jeden, ale za to čočka na zadní straně bude výrazně větší, což naznačují i všechny dosavadní úniky. I takto malá změna způsobí, že na iPhone 7 nebude možné použít obaly pro iPhone 6s  a 6s Plus, přitom rozměry telefonů by měly být shodné se současnými modely.

Hajek iPhone 7 FB

Dnes nejčtenější

.