Zavřít reklamu

macOS iconInformace o tom, že se chystá přejmenování operačního systému OS X, se objevují už delší dobu. Apple samozřejmě oficiálně nic nepotvrdil, ale během posledních několika měsíců se objevilo pár indícií, které naznačují že se jménem OS X je konec. Počítačový operační systém by měl zapadat do celkového schématu jmen, který Apple v současné době používá. K iOS, watchOS, tvOS a dalším OS by se měl tedy přidat i macOS. Všeobecně se předpokládá, že poprvé toto přejmenování Apple zveřejní na letošní WWDC, která se bude konat už příští týden, 13. června od 19:00 našeho času.

Název macOS se v poslední době objevuje čím dál víc. Ať už se jedná o stránky Applu, nebo texty v iTunes, společnosti tento název „uniká“ čím dál víc. Nejaktuálněji se objevil v dokumentu, který se zabývá výdělky z AppStoru, konkrétněji v sekci otázky a odpovědi. Termín macOS je zde uveden po boku svých ostatních OS sourozenců.

Na rozdíl od předchozích úniků se však tentokrát píše s malým „m“, oproti předchozím verzím s velkým M. Toto použití by dávalo daleko větší smysl, vzhledem ke způsobu pojmenování ostatních systémů. Jak to bude doopravdy se dozvíme už příští týden na WWDC, která se bude konat 13. června, od 19:00 našeho času. Sledovat půjde již tradičně ze zařízení Apple, ale i ze zařízení disponujícím operačním systémem Windows (návod najdete zde).

applemacosmention-800x220
macOS FB

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.