Zavřít reklamu

iOS 10 iconWWDC se blíží a tak se začíná spekulovat o tom, čeho se vlastně dočkáme. Apple aktualizoval svou aplikaci pro WWDC a už z ní se dá předpokládat co se na nás chystá. Včera jsme vám také přinesli seznam a rozbor novinek, které se tak nějak očekávají. Dnes tu máme ale několik obrázků, které se na těchto předchozích zprávách zakládají. Server iHelpBB přišel se sadou několika konceptů, jak by vlastně nový iOS 10, a jeho funkce, mohly v praxi vypadat. A výsledek stojí za to, takže teď jen můžeme čekat, zda-li se toho podobným způsobem chopil i Apple.

Největší spekulací je přítomnost tmavého zobrazení, na které odkazuje i ona zmiňovaná oficiální WWDC aplikace. Toto nové nastavení by bylo velmi zásadní (a vítanou) změnou ve vzhledu iPhonů a iPadů. Po tomto režimu volalo mnoho uživatelů již několik let, jelikož jim světlé provedení systému dělalo problémy. Na nových konceptech to vypadá velmi dobře, uvidíme tedy jak si s tím poradil samotný Apple.

ios10-darkmode-concept

Na obrázcích můžete vidět použití tmavého zobrazení ve zprávách, e-mailovém klientovi, kontaktech, zprávách a dalších systémových aplikacích. Autoři z iHelpBR pak spekulují, že by tento mód mohl fungovat stejně jako režim Night Shift, takže by reagoval na čas a sám se v období večera přepínal. Na podobném principu v současné době fungují Apple mapy, které se ve tmě přizpůsobují okolním světelným podmínkám.

ios10-darktheme-concept

Tento tzv. „dark mode“ by primárně fungoval ve všech originálních systémových aplikacích, zároveň by ale mohl fungovat i v těch ostatních, za předpokladu použití API modulu právě pro toto tmavší zobrazení. Vývojářům populárních aplikací by tato implementace rozhodně neměla dělat problém. Mimo tohoto tmavého zobrazení koncepty ukazují i split-screen (v případě použití zařízení v landscape režimu) a podporu picture-in-picture, obě funkce jsou již delší dobu dostupné uživatelům iPadů.

ios10-darktheme-concept

„Dospělý“ systém OS X módem tmavého zobrazení disponuje již od roku 2014, je tedy až s podivem, jak to Applu dlouho trvalo, než tuto funkci přenesl i do svého mobilního systému. V OS X se tato funkce těší velké popularitě a je tedy jasné, že uživatelé iOS to ocení také. iOS 10 se nám představí společně s OS X 10.12 příští týden na WWDC, společně s novou aktualizací watchOS a tvOS. Konference se bude konat 13. června od 19:00 našeho času.

ios10-darktheme-concept
Slide-Over-iOS-10-Concept
Split-Screen-iOS-10-Concept

Conceito-do-iOS-10-Ajustes
Conceito-do-iOS-10-Contatos

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.