Zavřít reklamu

QNAPV dnešnom diely sérii určenej NAS QNAP TS-253A sa bližšie pozrieme na zabezpečenie NAS od spoločnosti QNAP. V poslednom čase sa mi stáva, že sú moje účty napadnuté, ako napr. posledný bol účet na Spotify. Preto som sa rozhodol poradiť vám ako si zabezpečiť svoje NAS, kde máte svoje najcennejšie a najosobnejšie dáta, dvojstupňovou autentifikáciou.

Táto možnosť je zabudovaná priamo vo firmware NAS od spoločnosti QNAP a stačí ju zapnúť a nastaviť. K tomu využijeme aplikáciu od spoločnosti GOOGLE s názvom Authenticator, je aj pre iOS a aj pre Android. Po nainštalovaní aplikácia prejdeme do web rozhrania nášho zariadenia.

1. V prvom rade sa prihlásime do NASka a v pravom horno rohu klikneme na názov nášho účtu.

Snímka obrazovky 2016-06-04 o 21

2. V ďalšom kroku zvolíme možnosť Options/Nastavenia

Snímka obrazovky 2016-06-04 o 21

3. V nastavenia zvolíme možnosť 2-step Verification/Dvojstupňové overovanie a tam stlačíme tlačidlo Get Started/Nastaviť

Snímka obrazovky 2016-06-04 o 21

4. Zobrazí sa nám okno s QR kódom, názvom účtu a tajným kľúčom. Otvoríme si aplikáciu v telefóne a zvolíme Začať nastavenie a potom Skenovať QR Kód

Snímka obrazovky 2016-06-04 o 21

5. Po naskenovaní vidíme v aplikácii 6 miestny validačný kód ktorý zadáme do webového rozhrania na po tvrdenie funkčnosti a nastavíme alternatívnu metódu overenia buď odpoveďou na bezpečnostnú otázku alebo vám verifikačný kód príde mailom.

IMG_2304

6. Od teraz vždy keď sa budete chcieť prihlásiť uvidíte po zadaní mena a hesla ešte okienko kde zadáte kód z aplikácie alebo zvolíte alternatívne overenie. Dúfam, že tento postup vám pomôže zabezpečiť si svoje dáta.

Dnes nejčtenější

.