Zavřít reklamu

icon-classroom

Ve Spojených státech je téměř normální, že studenti využívají ke svému studiu iPady. Apple bude ve státě Maine vyměňovat na určitých školách iPady za MacBooky poté, co průzkum ukázal, že starší studenti a také učitelé raději pracují na notebooku. Podle Lewiston Auburn Sun Jurnal nebude výměna produktů stát školy žádné další náklady. Peter Robinson, který pracuje na oddělení školního technického ředitele řekl, že úspěch iPadu je v prvních ročnících. iPady se ukázaly být méně efektivní pro studenty starších ročníků.

Jeden učitel napsal v průzkumu: „iPady neposkytují žádnou výchovnou funkci ve třídě. Studenti je používají pouze jako hračky. Zpracování textu je téměř nemožné. Tleskám.“ Jiný učitel řekl: „Na tabletech z velké části žáci hrají pouze hry. Tablety jsou katastrofa.

Apple se snaží na tyto názory zareagovat, a proto vydal 21. března novou aplikaci Classroom. Učitel má díky zmiňované aplikaci přehled o tom, co zrovna žák na iPadu provádí a zároveň může vidět jeho obrazovku. Také může všem uživatelům najednou otevřít stránku v Safari nebo jakoukoliv aplikaci. Není problém zařízení uzamknout tak, aby mohla být spuštěná pouze vyžadovaná aplikace.

Celkem 88,5% učitelů a 74% studentů uvedlo, že MacBooky by byly pro školy mnohem lepší volbou. Navíc stát v USA přispívá 254$ na technické vybavení pro jednoho žáka.

Preference notebooků je jedním z důvodů, proč některé školy upřednostňují Chromebooky. Přesto ne všechny školy se shodují, že iPad je pouze hračka – iPady totiž zvedly úspěšnost tamní „maturity“ z 65 na 85%.

school macbook fb

*Zdroj: 9to5mac.com

Dnes nejčtenější

.