Zavřít reklamu

iPhone 2G iPhone SE iconZní to neuvěřitelně, ale v lednu to bude již 10 let od doby, kdy Steve Jobs představil první iPhone. Navíc v létě by měl Apple prodat svůj miliardtý iPhone od první generace. Za celou dobu jsme se dočkali celkem 13 telefonů, tedy pokud počítáme i oba Plus modely. Nejnovějším modelem je nedávno představený iPhone SE, kterým kalifornský gigant splnil přání všem milovníkům smartphonů s menší uhlopříčkou displeje, ale s úctyhodným výkonem, který iPhone SE rozhodně má, je totiž jedním z nejvýkonnějších smartphonů na planetě.

To se rozhodl otestovat známý YouTuber EverythingApplePro. YouTuber vzal všechny iPhony, které kdy Apple představil a rozhodl se otestovat jejich výkon. Samozřejmě na starších modelech běží dnes již téměř zapomenuté verze iOS, ale vždy jde o nejaktuálnější verzi, kterou telefon podporuje, tudíž jsou podmínky v podstatě vyrovnané.

Testy ve videu potvrzují, že iPhone SE je skutečně nejvýkonnějších ze všech, na čemž se výrazně podepsalo menší rozlišení displeje společně s nejnovějším mobilním procesorem A9, který je samozřejmě nejvýkonnější, co kdy Apple pro smarptohne představil. iPhone SE se nejrychleji zapnul a dokonce si vybojoval i nejlepší výsledek v Geekbench. Špatně nedopadl ani první iPhone, který skončil na zajímavém 7. místě, a to i přesto, že disponuje nejstaršími komponentami. Naproti tomu iPhone 4s s iOS 9 je v současnosti nejpomalejší telefon, který můžete aktuálně vlastnit.

Další testy, které zahrnovaly výkon při načítání stránek v HTML5 a běžné měření  rychlosti sítě, dopadly v závislosti na tom, o jaký model a systém se jednalo, tudíž čím novější zařízení a systém, tím lepší výsledek. YouTuber ještě změřil hladinu intenzity zvuku z reproduktorů a teplotu zařízení při zátěži.

Nakonec YouTuber vzal všechny iPhony ven a porovnal jejich fotoaparáty. Ukázal tak, jak se za téměž 10 let vyvinula kvalita fotografií ze smartphonů od Applu a potvrdil tak, že rozdíl je opravdu výrazný. Velký skok v kvalitě byl u iPhonu 4, z něhož byla fotografie výrazně kvalitnější a barevnější než z předchozího iPhonu 3GS. Některé další modely nevyfotily tak kvalitní fotografii, jak by se od nich mohlo očekávat, ale současně nejnovější iPhone SE a iPhone 6S/6S Plus fotí rozhodně ze všech nejlépe.

all iPhones FB

Dnes nejčtenější

.