Zavřít reklamu

icon-smartcover

Apple aktuálně vlastní stovky patentů, které zatím nikdy nepoužil. Přesto je ale možné, že použije jeden z několika patentů, které dnes schválil patentový úřad. Jedná se o patenty pro iPad, respektive jeho příslušenství – Smart Cover, který by měl mít poněkud neobvyklé vlastnosti. Konkrétně by Smart Covery, které jsou popsané v patentu, měly mít například speciální vestavěný displej a dokonce by se na jeho plochu dalo kreslit pomocí Apple Pencil – podobně jako u takzvaných wacom tabletů.

Patenty popisují řadu různých způsobu, jak by mohl být využit nejenom displej na Smart Coveru, jako prosté rozšíření iPadu. Displej by mohl zobrazovat pouze textové zdroje nebo by mohl kombinovat displej a touchpad. Na displej by zároveň mohl uživatel psát poznámky nebo kreslit.

Takové kryty by samozřejmě potřebovaly mít velice rychlé propojení s iPadem. To by měl také zajistit nově patentovaný Smart Connector, který má místo současných tří propojovacích bodů čtyři. To samozřejmě neznamená, že se u příští generace určitě dočkáme čtyřbodového Smart Connectoru. Podle serveru 9to5mac.com měl Apple už od začátku více plánů se Smart Connectorem než pouze připojení klávesnice.

smart-connector

Další patent Samrt Coveru ukazuje zajímavý kryt, který by měl navíc pouze jeden sloupec ikon, zatímco zbytek krytu by byl pokryt solárními panely, které by vám dokázaly iPad nabíjet.

column

Jeden z dalších patentovaných krytů ukazuje malou část Smart Coveru, která se používá jako kombinovaný displej s dotykovým panelem. Displej by mohl například zobrazit aktuálně přehrávané skladby, které bychom měli možnost jediným stisknutím posunout nebo pozastavit.

touch

Další provedení ukazuje Smart Cover, který zobrazuje například vaše připomínky a zároveň na něj lze psát pomocí speciální mazací propisky.

writing

Jeden z nejvíce sofistikovaných Smart Coverů je ten, na který se dá malovat pomocí Apple Pencil. „Čím větší je plocha displeje, tím více funkcí může tablet mít. Výrobci nechtějí zvětšovat displeje, proto je zde možnost rozšířit si displej pomocí chytrých coverů,“ popsal jeden z analytiků.

drawing

*Zdroj: 9to5mac.com

 

Dnes nejčtenější

.