Zavřít reklamu

security-app-icon

Od začátku tohoto roku se řeší především “neprolomitelnost” iOS zařízení. Abychom si to zrekapitulovali, vše se začalo řešit v únoru poté, co FBI požádala Apple aby odemkl iPhone teroristy ze San Bernardina, který společně se svou ženou Tashfeen Malikovou zastřelil 14 lidí. Apple žádost o odemknutí iPhonu a následnému vytvoření zadních vrátek v systému iOS odmítl. Od této doby čteme o bezpečnosti nejenom iOS, ale celkově mobilních telefonů mnohem více. V App Store se nyní objevila kontroverzní aplikace, která vám řekne zda-li byl váš iPhone někdy napaden.

Prvním krokem, kterým v podstatě otevře majitel iPhonu vrátka k nakažení iPhonu spywarem nebo jiným škodlivým kódem, je instalace jailbreaku. Pokud jailbreak nemáte, můžete si být jistí tím, že si iPhone virem snadno nenakazíte. Jestli máte nějakou představu o tom, jak funguje jailbreak, věřte tomu, že může být velmi obtížné zjistit, zda-li se váš jailbreaknutý iPhone stal terčem hackerů. V dnešní době není problém se náhodně proklikat na nějakou stránku, která je zmiňovaným virem nakažena.

Německý bezpečnostní výzkumník Stefan Esser vydal aplikaci System and Security Info, která je navržená speciálně tak, aby zobrazovala informace o vašem iPhonu a soustředila se především na bezpečnost. Jednou z funkcí je kontrola, která zjistí, zda-li byl či nebyl iPhone jailbreaknutý. Pokud aplikace říká, že byl do telefonu kdysi nahrán jailbreak a vy nejste ten, kdo ho tam nahrál,  tak byste měli okamžitě kontaktovat podporu společnosti Apple.

Ti, kteří mají stažený jailbreak dobrovolně, se mohou díky aplikaci ujistit, zda-li se v telefonu nenachází například malware. Aplikace dokáže rozpoznat řadu bezpečnostních anomálií, včetně infikované knihovny.

iPhone passcode heslo

*Zdroj: Bgr.com

Dnes nejčtenější

.