Zavřít reklamu

Apple India logo icon

O Indii jako takové píšeme na našem magazínu poslední dobou poměrně často. Indie je totiž pro Apple stále více zajímavým trhem. Dokonce by podle posledních zpráv měl Apple v Indii postavit nový Apple Store, který by měl mít design připomínající slavný obchod Applu na Fifth Avenue. Aby si společnost získala popularitu tamních obyvatel, měla by v Indii postavit technologické centrum, ve kterém by měla údajně zaměstnat přes 4500 místních odborníků. Apple je v Indii osvobozen od zákonů, které udávají, že zahraniční prodejce musí prodat alespoň 30 procent všech produktů v Indii. Indický ministr se nyní vyjádřil k bezpečnosti iPhonů.

Od začátku tohoto roku se také řeší především „neprolomitelnost“ iOS zařízení. Abychom si to zrekapitulovali, vše se začalo řešit v únoru poté, co FBI požádala Apple aby odemkl iPhone teroristy ze San Bernardina, který společně se svou ženou Tashfeen Malikovou zastřelil zkraje prosince 14 lidí. Apple žádost o odemknutí iPhonu a následnému vytvoření zadních vrátek v systému iOS odmítl. S postojem Applu souhlasilo mnoho významných společností, mezi které například patří Facebook, Google nebo Twitter. Přesto FBI dokázala odemknout iPhone i bez pomoci Applu. iPhone pro FBI nejspíše odemkla firma Cellebrite.

O celkovém zabezpečení systému iOS mluvil i Indický ministr telekomunikací Ravi Shankar Prasad: „Smartphony, například od společnosti Apple mají silné šifrování pro udržení dat a komunikace v bezpečí. Takové šifrovací technologie představují výzvy pro donucovací orgány na celém světe, včetně těch našich.“ Prasad řekl, že tamní R&D vyvinula nástroj, který by mohl umožnit hacknout i zařízení od Applu. Prasad nespecifikoval přesně jaké „Apple telefony“ nebo jakou verzi operačního systému dokáže nástroj hacknout. Nicméně také odmítá vytvořeních zadních vrátek.

iphone_india

*Zdroj: Cultofmac.com

Dnes nejčtenější

.