Zavřít reklamu

Facebook Messenger kod iconFacebook opět přichází s novinkou, se kterou se inspiroval u svého konkurenta. Tentokrát totiž se svým Messengerem nakoukl ke Snapchatu a vypůjčil si jednu z jeho charakteristických funkcí. Jde o speciální QR kódy, díky kterým si vás jiní uživatelé mohou bleskurychle přidat, aniž by museli složitě hledat váš profil na Facebooku. Podobně jako u Snapchatu, i kód v Messengeru je kolem vaši fotografie, avšak  v případě modré chatovací aplikace jde o kombinaci teček, čárek a kružnic.

Pokud naskenujete kód někoho, koho ještě nemáte v přátelích, měl by se vám ihned po naskenování automaticky přidat a okamžitě s ním můžete začít chatovat. Pokud naskenujete kód někoho, koho již v přátelích máte, otevře se vám s ním chat a opět můžete ihned začít psát text nebo třeba posílat fotografie.

Facebook Messenger kod 2

Svůj kód najdete v Messengeru v záložce a když na něj kliknete, můžete jej sdílet nebo nahoře přepnout na skenování kódu někoho jiného. Stejně tak můžete začít skenovat kód v záložce Lidé. Během skenování navíc lze obrázek s kódem vyhledat v galerii na iPhonu, do které se dostanete skrze ikonu vlevo dole.

Kódy ale uživatelům nemají jen usnadňovat přidávat si snadno nové uživatele, se kterými se někde narychlo seznámí. Facebook chce totiž do konce roku dostat Messenger na novou úroveň, aby sloužil i pro komunikaci běžných uživatelů s velkými společnostmi a podobně. V praxi by kódy měly fungovat například tak, že když si koupíte letenku a budete mít nějaké dotazy, stačí na ní naskenovat Messenger kód a okamžitě můžete začít chatovat s leteckou společností a rychle tak vyřešit svůj problém. Messenger by tak měl sloužit jako univerzální chatovací aplikace jak mezi přáteli, tak i mezi uživateli a společnostmi.

Facebook Messenger kod
Facebook Messenger kod 3D Touch

Dnes nejčtenější

.