Zavřít reklamu

Steve Wozniak iconVe svém projevu na Future Transport summitu v Sydney, Steve Wozniak uvedl, že současná nabídka wearables (nositelné elektroniky), včetně Apple Watch, vás nedokáže přesvědčit k nákupu. Wozniak kritizoval všechny aktuální chytré hodinky a řekl, že jim chybí nějaký výpočetní výkon a příliš spoléhají na připojení ke smartphonu.

Na akci bylo pro spoluzakladatele Applu zvláště frustrující to, že zde nemohl platit pomocí svých Apple Watch, neboť doma zapomněl iPhone. Woz dále řekl: „Apple Watch jsou výdaj, který mi koupil několik dalších příjemností v mém životě. Je to spíše bluetooth spojení na můj telefon. Všichni jsme nosili bluetooth v našich uších asi týden,“ dodal s vysvětlením, že bluetooth headsety přinášeli marginální zisky, ale vypadali jsme s nimi hloupě.

Když už mluvíme o Apple Watch, Wozniak uvedl, že mnoho lidí věří v to, že když je na nich logo a název Apple, tak to dost lidí přiměje ke koupi. On si však myslí, že Apple Watch potřebují trochu víc, než jen to, co nabízejí konkurenční chytré hodinky.

Steve dále poukázal na fakt, že předtím, než Apple představil Siri, byl schopen na svém iPhonu 4 pomocí hlasového příkazu volat. Nyní však k tomuto jednoduchému příkazu potřebuje Siri a přístup k internetu. Také mluvil o virtuální realitě, autonomním vozidle a dalších tématech. Například odhalil, že když šla Tesla 3 do prodeje, hned první den si ji objednal a to bez čtení podrobností, takže o ní prakticky nic nevěděl. Prý to udělal kvůli tomu, že cítil potřebu být součástí fronty.

Steve Wozniak

*Zdroj: iphonehacks

Dnes nejčtenější

.