Zavřít reklamu

steve-wozniakTo, že je Steve Wozniak velký pán ví každý, kdo se zajímá o Apple, ale málo kdo ví, že byl Woz velký pán už na střední škole, kde by si jej zřejmě většina lidí představila jako klasického geeka v brejličkách a košilce, kterého o přestávce šikanoval kapitán školního týmu. Nový film Steve Jobs však prozrazuje, že Woz byl úplně jiný a mnohem sympatičtější než byste zřejmě čekali.

Ve dvanáctém ročníku, tedy ve třeťáku, Steve vzal metronom, jedno z těch zařízení, které dělají tick-tack-tick-tack a přišel na to, že zní jako bomba. Vzal štítky z velkých baterií, slepil je dohromady a umístil do nich metronom, který tikal a byl v krabičce, jenž vypadala skutečně nebezpečně. Woz vzal „bombu“ a dal ji do jedné z školních skříněk s tím, že když někdo skříňku otevře, začne metronom tikat rychleji a rychleji.

Když téhož dne jeden ze studentů našel zařízení ve skříňce a naběhl s ním na školní hřiště za křiku, že našel bombu, byl Steve předvolán do ředitelny. Tam šel s úsměvem na rtech protože si myslel, že si jde vyzvednout další ze svých matematických cen, které každým rokem vyhrával. Na místo toho jej ředitel konfrontoval s „bombou“ na což se Steve začal smát a tak skončil na noc v pasťáku.

Tam z něho měli radost, během noci totiž naučil ostatní, jak odpojit dráty vedoucí ke stropnímu ventilátoru a připevnit je k mřížím tak, aby dostali ti, co se mříží dotknou, tedy dozorci, pořádnou ránu do těla!

Steve Wozniak
*Zdroj: businessinsider.com

Dnes nejčtenější

.