Zavřít reklamu

iPhone SE camera icon

Někteří z nás natáčí videa na iPhone a následně ho editují na svém Macu. iPhone a především iPhone SEiPhone 6s umí natáčet videa ve rozlišení 4K, které je opravdu perfektní a v mnoha případech dokáže chytrý telefon nahrazovat i drahé kamery. Na App Store nalezneme desítky aplikací, pomocí kterých můžeme videa následně na iPhonu nebo iPadu stříhat, přidávat do nich text nebo různé filtry. My vám v tomto článku ukážeme ty nejlepší aplikace, které jsou dokonce zdarma a editaci videa v nich zvládne opravdu každý.

imovie - 1app

Jednou z nejlepších aplikací pro editaci videa na iOS, je jednoznačně iMovie od Applu, které doplňuje zároveň i stejnojmenná aplikace pro OS X. To znamená, že můžete začít stříhat video na iPhonu a následně ho dokončit na svém Macu. Jaké přednosti, krom zmiňovaného propojení aplikace má? Aplikace iMovie má v sobě přednastavené motivy, což znamená, že jediným kliknutím se přechody změní na daný motiv. Každý motiv má zároveň i svou podkresovou skladbu.

Do videa můžete i jednoduše vložit například fotky nebo k dané fotografii nebo videu nahrajete nějaký zvukový komentář. Uživatele také potěší i zrychlení zpomaleného záběru. Video následně můžete uložit v rozlišení 360p, 540p, 720p, 1080p a 4K. Vaše výsledné video, můžete přímo z aplikace sdílet na sociální sítě nebo uložit do knihovny na iCloudu. Výsledné video je bez jakéhokoliv vodotisku nebo jiného omezení. Jedinou nevýhodou je trochu složitější orientace v aplikaci. Jakmile se ale s iMovie naučíte, bude pro vás střih videa naprostá hračka. iMovie je v App Storu zdarma pro vyhovující zařízení kompatibilní s iOS 9, které byly aktivované od 1. září 2013.

[appbox appstore id377298193]

magisto -app

Další velice populární aplikace se jmenuje Magisto. Jednoduše v aplikaci vyberete videa popřípadě fotky, které chcete do vašeho výsledného videa přidat. Poté vyberete styl, ve kterém video bude vytvořeno. Konkrétně v aplikaci nalezneme styl Láska, Tanec, EDM, Vzpomínky a mnoho dalších. Po vybrání stylu můžeme vybrat zvukový doprovod. Poté stačí pouze přidat nadpis celého filmu a zvolit délku. Magisto je jedna z nejjednodušších aplikací pro vytváření videa a po kliknutí na tlačítko „Vytvořit můj film“ se začne pomocí speciálního algoritmu vytvářet automaticky video. Ve kterém budou přechody, zvuk a zvolený nadpis.

Výsledek vypadá opravdu skvěle, a vy tak vytvoříte svůj vlastní „film“ pomocí několika kliknutí. Přesto má aplikace některé nevýhody. První z nich je, že na samotném konci filmu se zobrazí nápis „Magisto“ a video nelze bez příplatku uložit do aplikace Obrázky v iPhonu. Video ale lze zdarma sdílet na sociální sítě.

[appbox appstore id486781045]

replay -app

Replay je aplikace určená spíše pro uživatele Instagramu. Podobně jako u Magista zvolíte fotografie/videa, ze které chcete udělat výsledný film. Videa se převedou do čtvercového formátu. Do filmu můžete následně přidat text, filtry a hudbu. Nevýhodou může být vodoznak, který se do filmu vloží. Odstranění vodoznaku aplikace stojí 14,99$.

[appbox appstore id694164275]

Aplikací pro editaci videa jsou na App Store desítky a každá nabízí jiné přechody, efekty a hudbu. Tři zmiňované jsou nejpoužívanější a podle hodnocení uživatelů i nejlepší. Do aplikace lze zároveň přidávat i Live Photos.

imovie - iphone-fb

Dnes nejčtenější

.