Zavřít reklamu

ios-9-siri-iconApple sice odmítl pomoci FBI s přístupem do iPhonu teroristy ze San Bernardina, ale nedávno vyšlo najevo, že zabezpečení telefonu rozhodně není 100%. Na španělském Apple blogu demonstrovali, že je možné se dostat k některým osobním datům, aniž by bylo potřeba zadávat jakékoliv přístupové informace (PIN/bezpečnostní kód/Touch ID). Stačí jen mít telefon fyzicky k dispozici a zároveň na něm musí být aktivovaná asistentka Siri. Pak už nikomu nic nebrání v tom, dostat se například do kalendáře, nebo editovat/mazat připomínky a poznámky. Tento postup je funkční i v iOS 9.3.

Hlasová asistentka Siri se již od počátku fungování potýká s mnoha problémy. Od jejího zpřístupnění v roce 2011 již dostala mnoho vylepšení ve formě updatů, ať už se jednalo o zlepšení kvality služeb nebo zabezpečení. Vzhledem k častým bezpečnostním nedostatkům si dokonce Siri mnoho lidí vypnulo. V poslední době se ale kvalita Siri dále zlepšuje, nicméně i tak se objevil tento nový a závažný problém.

Již zmiňovaný španělský blog je známý vyhledáváním chyb v zabezpečení Siri. Jejich poslední počin ukazuje, jakým způsobem je možné se dostat do kalendáře a poznámek, které jdou navíc ještě editovat a mazat. V kalendáři má spousta lidí velmi citlivé informace, které by rozhodně neměly být tak snadno přístupny. Tato možnost vniknutí do telefonu se dá ovšem eliminovat. Stačí vypnout dostupnost Siri z uzamčené obrazovky. Přijdete tím sice o rychlý přístup k asistentce, ale nikdo se vám nedostane do kalendáře a do poznámek. Celý postup můžete zhlédnout na videu níže.

Zdroj: BGR

Dnes nejčtenější

.