Zavřít reklamu

Continuity Handoff IconMinulý týden Microsoft pořádal vývojářskou konferenci Build, kde ukázal nový update pro Windows 10. Anniversary Update, jak se nová verze Windows 10 bude jmenovat, přináší hned několik novinek, ale žádné zásadní změny nečekejte. Mezi ty hlavní patří i jedna, kterou uživatelé jablečných počítačů a iPhonů už nějakou dobu znají – Apple Continuity, neboli úzké propojení smartphonu s počítačem.

Windows 10 totiž budou umět zobrazovat notifikace ze smartphonu na PC. O této funkci se ve spojitosti s novými Windows spekuluje už od konce minulého roku a až nyní se stává realitou. Jenže zatímco původně se očekávalo, že Microsoft spojí jen mobilní a dektopové Windows, tak na Buildu jsme se dozvěděli, že desítky budou umět zobrazovat i notifikace z Androidu, což zní mnohem lákavěji, alespoň pro jeho uživatele.

Ačkoli se na první pohled může nová funkce zdát stejná jako Apple Continuity, ve výsledku tomu tak úplně není. Komunikace totiž probíhá skrze Cortanu, která vše dost omezuje, protože není například lokalizovaná do češtiny nebo slovenštiny. I tak je ale vidět jasná snaha Microsoftu vyrovnat se Applu a nabídnout stejné úzké propojení jako u Macu a iPhonu nebo iPadu.

Windows 10 by měly podle informací ze serveru WinBeta nabídnout i funkci, která se u Applu nazývá Handoff – možnost předávat rozpracovaný dokument mezi iPhonem, Macem a iPadem. Něco podobného už umí novější verze Office se synchronizací skrze OneDrive, ale desítky by se měly naučit předávat i jiné aplikace, jako například Mapy. Apple tuto funkci nabídl už u OS X Yosemite a iOS 8 a Microsoft s ní dorazí pravděpodobně během tohoto roku.

ios-8-os-x-yosemite-continuity FB

*zdroj: zive

Dnes nejčtenější

.