Zavřít reklamu

Continuity Handoff IconZrejme najhlavnejším dôvodom pre prestup na nový OS X Yosemite sú funkcie Continuity a Handoff, ktoré prepájajú Mac a iOS tak, ako nikdy predtým a dvojica funkcií umožní pokračovať v rozrobenej práci na ďalšom zariadení. Podmienkou však je, že musíte mať obe zariadenia pripojené k jednej WiFi sieti a aby bol na oboch zariadeniach zapnutý Bluetooth. Malo to však háčik, funkcia fungovala len na počítačoch Mac s Bluetooth 4.0 a tak je treba mať aspoň mid-2012 model Macu.

No narozdiel od iOS zariadení, na počítače Mac je rozposielaná len jedna verzia OS X a tak sa funkcia nachádza v samotnom kóde systému, ktorý je kompatibilný už s počítačmi z roku 2007. Pokiaľ je to práve vašim prípadom a ste majiteľom staršieho Macu, než je podporovaný, potom si môžete funkcie Continuity a Handoff stále aktivovať a to s pomocou utility, ktorej meno znie Continuity Activation Tool 2.0. Jedná sa o druhú verziu populárneho nástroja, ktorá je kompatibilná so všetkými modelmi Mac až od roku 2008. Samotný nástroj upraví kód operačného systému Yosemite tak, aby bola funkcia aktívna aj na pozadí týchto počítačov, no ešte stále vyžaduje rozhranie Bluetooth 4.0 a tak je treba si k počítaču dokúpiť dodatočnú USB Bluetooth anténu. Tá vás však nevyjde drahšie, než 15€ (~420 Kč).

Potom už len stačí, aby ste si nakonfigurovali jednotlivé funkcie podľa svojej potreby. V prvom rade je treba prepojiť dvojicu zariadení, čo sa pri šťastí môže stať aj samo, ako som zistil po vyzdvihnutí iPhonu zo servisu, kde mi bol vymenený za nový kus (a ja som ho nastavil ako nové zariadenie). Pokiaľ vás zaujíma, ako aktivovať funkciu SMS Relay, určite si prečítajte náš návod Handoff: Ako synchronizovať správy medzi iOS 8.1 a OS X Yosemite?. Ak vás zaujíma, ako spustiť ďalšie funkcie, potom nájdete odpoveď v návode nižšie:

Continuity Activation Tool

Dnes nejčtenější

.