Zavřít reklamu

Apple dlouho řešil problém, jak vyřešit situaci kdy začnete rozpracovávat práci na svém Macu nebo iOS zařízení a následně ji chcete dokončit na počítači nebo naopak. Apple také řešil problém jak umožnit lidem dělat stejnou práci na počítači i na telefonu. Přinesl tedy funkci Handoff, díky které je možné pracovat s počítačem stejně jako s telefonem. Nejen že veškerou práci, kterou právě děláte máte možnost dělat jak na telefonu tak i na počítači, ale Apple dokonce propojil i hovory a sms.

Jednoduše vezmete svůj telefon a začnete psát mail, když v tom dojdete domů a zjistíte, že již můžete mail dokončit na svém počítači. Jednoduše se přepnete do počítače a okamžitě pokračujete v psaní mailu tam, kde jste přestali. To stejné platí například v momentě, kdy používáte safari na svém telefonu a následně chcete zobrazit obsah na svém počítači.

iOS handoff

Pravá revoluce však začíná v momentě, kdy vám někdo telefonuje a to přímo přes GSM! Telefon je neustále propojen přímo s Macem. To znamená, že můžete přijmout GSM hovor přímo na svém počítači a použít mikrofon, který máte v počítači a provést hovor standardním způsobem bez toho, aniž byste použili telefon. Mimochodem na konferenci to Apple předvedl při hovoru s Dr. Dre. Samozřejmě můžete taktéž uskutečnit hovor z počítače. To stejné platí také pro sms, kdy Apple uvedl, že i když skutečně miluje iMessage, je si vědom toho, že někteří lidé používají sms a tak můžete psát sms přímo ze svého počítače stejně jako iMessage a samozřejmě je můžete také přijímat! Funkce je součástí iOS 8 a OS X 10.10, který bude dostupný zcela zdarma!

Dnes nejčtenější

.