Zavřít reklamu

Continuity Handoff IconVždy jsme miloval Apple pro jednu věc, to co představili a uvedli vždy fungovalo přesně tka jak mělo. Samozřejmě se objevilo pár výjimek jako třeba Apple Maps, ale na všech problémech Apple rychle zapracoval a vše začalo fungovat co nejrychleji co nejlépe. Teď by mě zajímalo jediné, proč sakra Apple přidal do Yosemite funkci Handoff, která je zcela nefunkční. Ano, jistě se pod článkem najde pár jedinců, kterým bude tato funkce fungovat a budou se považovat za drtivou část statistiky. Faktem však je, že máme v redakci pět uživatelů iOS a OS X a ani jednomu tato funkce nefunguje správně. Do servisu největšího slovenského APR denně chodí lidé se žádostí, aby jim tuto funkci vypli.

V čem je vlastně problém? V tom že máte chuť vyhodit počítač z okna, rozdupat telefon a zapálit iPad. Mám doma nejnovější iMac Retina spolu s ním MacBook Air z loňského roku, iPhone 5s a iPad mini 2. generace, tedy vše celkem nové stroje na kterých by člověk neočekával, že něco nebude fungovat. Opak je však pravdou! Když mi někdo zavolá na mobil, začne automaticky vyzvánět také iMac, MacBook Air a z nějakého nepochopitelného důvodu i iPad, který jsme měl v ruce naposledy před rokem. To by mi ještě tak nevadilo, však od toho tu Handoff je, problém je však trošku někde jinde. Bez ohledu na kterém zařízení hovor přijmu, ostatní vyzvání dál a ne vteřinu, dvě nebo pět, ale dokud hovor neskončí.

Pokud například přijmu hovor na iPhonu, oba počítače a iPad vyzvání po celém bytě a tak nejdřív musím na všech ručně hovor položit, aby bylo možné vůbec slyšet volajícího. Pokud to však neudělám a uteču před touto úžasnou funkcí na terasu, jako třešničku na dortu, když se vrátím, mi iMac napíše, že mám zmeškaný hovor. Bohužel mu nedokážu nijak vysvětlit, že jsem právě vyřizoval ten podle něj zmeškaný hovor. Upřímně nesnáším frázi „Co by tomu řekl Steve“, ale tentokrát by mě skutečně zajímalo, co by asi tak Steve udělal, kdyby se mu to stalo. A pokud patříte mezi jedince, kterým tato funkce funguje, tak to prosím do komentářů nepište, způsobí to ještě větší frustraci všech, kterým Handoff nefunguje.

LsA

Dnes nejčtenější

.