Zavřít reklamu

Chrome for iOSGoogle dnes vydal aktualizaci svého iOS mobilního internetového prohlížeče Chrome. Google Chrome je velice populární především na desktopových počítačích s operačním systémem Windows, ovšem i na Mac OS X se těší poměrně velké oblíbenosti. Napomáhá tomu také fakt, že Google Chrome pro OS X získal pře několika měsíci svojí 64-bitovou verzi, čímž byla přislíbena především vyšší rychlost prohlížeče a menší náročnost na operační paměť počítače. Dnes se však Google rozhodl aktualizovat prohlížeč Chrome pro iOS zařízení a propojit svojí desktopovou i mobilní verzi ještě více, než tomu bylo doposud.

Pravděpodobně největší novinkou nové verze je podpora funkce Handoff. Nyní, pokud máte otevřenou nějaký panel v Chrome na iPadu nebo iPhonu, tak stačí přijít k počítači Mac kliknout na ikonu vedle Docku nebo v přepínači aplikací a prohlížeč v OS X se otevře na stránce, kterou máte otevřenou na iOS zařízení. Je však důležité dodat, že stránka se otevře ve výchozím prohlížeči, který máte na svém počítači nastavený. Pokud tedy máte nastavené Safari jako výchozí prohlížeč, pak se stránka z Chrome otevře právě v Safari. Pokud však máte nastavený výchozí Firefox, pak stránka bude opět otevřena v Safari, jelikož Firefox není podporován. Máte-li však výchozí Chrome, stránka se bezproblémově otevře v prohlížeči Chrome na OS X. Stejně tak se otevře i stránka z prohlížeče Safari na iOS v Chrome na OS X, což doposud možné nebylo.

Chrome Handoff

Další novinkou, která je zřejmá na první pohled při spuštění aplikace po aktualizaci, je její nový vzhled. Chrome pro iOS je tak další aplikací společnosti, která prošla designovou změnou a nyní využívá vzhled, který Google nazývá Material Design. Společnost Google tvrdí, že nový Material Design je založen na inkoustu a papíru a vytváří animace, které jsou jemné, čisté a příjemné pro uživatelské rozhraní.

Na závěr byla přidána podpora pro větší uhlopříčky telefonů a iOS 8. Konkrétně je tedy nový Chrome přizpůsobený novému iPhonu 6 a 6 Plus, kde by měl využívat přednosti větší uhlopříčky a zobrazovat více informací. Podpora iOS 8 již byla také na čase a bude se týkat především vylepšení stability aplikace a využití nové funkce Handoff, jak již bylo zmíněno výše.

Jak jsme si mohli všimnout, tak Google je v poslední době velice aktivní, co se aktualizací a nových aplikací pro iOS a OS X týče. Přibližně před týdnem vydal výzmanou aktualizaci pro Google Translate, o které si více můžete přečíst přímo zdeDále pak představil úplně novou aplikaci s názvem Chrome Remote Desktop, která umožňuje spustit vzdálenou plochu počítače s Windows nebo Mac OS X přímo z iPhonu nebo iPadu, tudíž je možné počítač dálkově ovládat. A nyní přichází s podporou funkce Handoff ve svém prohlížeči Chrome.

Chrome for iOS 2
   
Chrome for iOS 1

Dnes nejčtenější

.