Zavřít reklamu

logo_gmail_color_112in128dpPokud jste Američan žijící v USA, je velká pravděpodobnost, že na vás NSA vytvořila osobní soubor, což není nic nového. Ve skutečnosti samotné NSA přiznala, že z 321 milionů Američanů, kteří žijí v USA, má na 300 milionů nějaký soubor. Pro ty z vás, kteří nejsou v matematice dobří to znamená, že je 93% pravděpodobnost, že vláda Spojených států amerických špehovala a nahrávala nějakého Američana.

Jedním z hlavních nástrojů, které k tomu využívá, je hacking. Možná si říkáte, že ten je přeci nelegální. Technicky máte pravdu, vláda se však ohání zákonem “Patriot Act.“ Podle něj totiž ústava a zákony, které platí pro běžné osoby, neplatí pro nejvyšší státní orgán. To stejné platí i pro povolení zabíjet. Na konci minulého týdne Google oznámil, že více než milion Gmail účtů bylo napadeno americkými vládními činiteli a že to probíhá již celá léta.

Teď byste asi čekali, že hacking byl zaměřen na zločince a podezření z terorismu. Podle Googlu však bylo vše namířeno na aktivisty, novináře a také tvůrce politiky. Toto varování je mnohem významnější, než si uvědomujete. Později Google upřesnil, že podobná varování jsou vzácná a dostanou s k méně než 0,1% uživatelů. Nemusíte však být matematický génius, abyste pochopili, jak jsou zmíněná čísla a statistiky šílené. Je na vás, zda si Gmail nadále necháte, pokud jej zrušíte, máme pro vás několik tipů na mailové klienty.

Ghostmail
Tato služba vám umožní přihlásit se do šifrované e-mailové služby. Server je umístěn ve Švýcarsku a nabízí vám šifrování všech mailů zcela zdarma. Má v sobě navíc jakýsi režim „sebedestrukce,“ který zajistí automatické smazání zprávy, která byla přečtena. K zaregistrování nemusíte podávat žádné osobní údaje a nic potvrzovat. Zaregistrovat se můžete zde.

ProtonMail
Další služba, která nabízí bezplatné šifrování a běží na serverech ve Švýcarsku. Stejně jako u Ghostmailu, tak ani zde nemusíte prozrazovat žádné osobní údaje. Registraci provedete zde.

Tutanota
Jeden z dalších šifrovaných emailových klientů, který je zdarma a v poslední době si získal docela velkou popularitu. Tutanota nedávno překonala hranici 1 milionu účtů a stává se tak největší šifrovanou emailovou službou na internetu. Společnost také zveřejnila svůj šifrovací kód, takže bezpečnostní experti mohou ověřit bezpečnost. Založit si účet je možné zde.

gmail

*Zdroj: anonhq

 

Dnes nejčtenější

.