Zavřít reklamu

extensify-icon

Letem Světem Applem je první portál v České republice, který dostal možnost otestovat aplikaci Extensify, pomocí které lze takzvaně „tweaknout“ iOS aplikace i bez jailbreaku. Než se pustíme do samotného testování, musíme si říct, co to tweak je – jedná se o vylepšení systému nebo samotných aplikací, které umožní uživateli přidat do stažených aplikací z App Store vychytávky a novinky, které v základní verzi nenabízí, ale uživatelé si je vždy přáli. Ve většině případů bylo nutné mít nainstalovaný jailbreak, který by přidání funkce umožnil. Nová aplikace Extensify umožňuje nainstalovat takzvané Exos, a to i bez zmiňovaného jailbreaku. Bohužel, zatím ji normální uživatel nestáhne. My vám přesto přinášíme test této aplikace.

Instalace
Instalace aplikace je poněkud složitá, ale odměnou bude vylepšený Snapchat , Instagram a další aplikace. Po zadání speciálního kódu na oficiálních stránkách, mohl začít celý proces instalace. Ještě před celým procesem, mě stránka několikrát upozornila, že Extensify je funkční pouze se systémem iOS 9.3. Po vyplnění registračních údajů, jsem na svém iPhonu otevřel stránku, pomocí které jsem nainstaloval Extensify profil. Po nainstalování profilu se automaticky otevřel prohlížeč Safari, který mi sdělil, že mám stáhnout speciální aplikaci Extensify Helper do svého Macu. Poté, co jsem aplikaci na Macu spustil, opět mě aplikace navigovala, jak mám postupovat. Nejprve jsem musel připojit pomocí Lightning kabelu iPhone k Macu, aplikace na Macu zařízení detekovala a spustila celou instalaci která trvala zhruba 3 minuty. Tím byl proces instalace Extensify dokončen. Na první pohled se může zdát instalace poměrně složitá, ale vývojáři vytvořili perfektní návod, který vás krok po kroku provede instalací.

extensify-1

Na ploše mého iPhonu se po dokončení objevila ikona aplikace. Po spuštění jsem se přihlásil pomocí údajů, které jsem zaregistroval na začátku celého procesu. Úvodní stránka aplikace je přehledná a nabízí ty nejpopulárnější Exos, na které se ještě v článku podíváme.

Extensify aktuálně dokáže vylepšit aplikaci Instagram, YouTube, Vine, Twitter, WhatsApp Messenger, Snapchat, Soundcloud a Telegram. Společnost již dříve sdělila, že připravuje vylepšení pro aplikaci Facebook a Messenger.

Instalace Exos
Instalace jednotlivých rozšíření do aplikací je jednoduchá. Poté co jsem vybral Exos, který chci nainstalovat, otevřel se jakýsi profil, podobný tomu, který známe z App Store. Po kliknutí na tlačítko GET se na dolní straně aplikace vysunula nabídka build, která nám vybraný Exos nainstaluje přímo do aplikace. Po kliknutí na zmiňovanou nabídku nám aplikace ještě nabídne možnost nainstalovat více rozšíření do jedné aplikace najednou. Aktuálně nejvíce vylepšení má k dispozici aplikace Instagram a YouTube.

Poté, co vybereme další vylepšení, stačí kliknout na tlačítko Build, které nejprve stáhne jednotlivé vylepšení a následně aplikaci přímo z App Store. Proces může několik trvat minut, po dokončení se na ploše ukáže ikona již vylepšené aplikace s příponou „+“, tudíž bude mít uživatel ve svém iPhonu dvě aplikace, například: Snapchat a vylepšený Snapchat+. Když jsem smazal původní nevylepšenou aplikaci, Snapchat+ byla stále funkční.

extensify-gif

Mnoho vylepšení (Exos) umožňuje stahování fotografií, hudby a videí na které se stahují autorská práva a tento článek má čistě informativní charakter. Jeho cílem je informovat o tom, co je pomocí aplikace možné, nikoli navádět čtenáře ke stahování videí, hudby nebo fotografií.

Panthom
Phantom je aktuálně jeden z nejvíce populárních jailbreak vylepšení a nyní je také nejpopulárnější Exos. Rozšíření Panthom je určené pro Snapchat. Mezi ty nejzásadnější funkce patří například ukládání všech fotografií na které se podíváte, aniž by to druhá strana věděla. Panthom dále dokáže do “snapů” vkládat neomezený počet znaků, měnit více barev textu nebo dokonce přidávat neomezený počet smajlíků. Také šetří přenesená data.

extensify-panthom

Save
Druhým nejpopulárnějším vylepšením respektive rozšířením je Save. Jak už z názvu vyplývá, Save umožňuje stahovat fotografie z Instagramu pomocí stisknutí jediného tlačítka. Fotografie se poté uloží do galerie v zařízení.

extensify-3

Cercube 3
Třetím nejpopulárnějším rozšířením je Cercube 3, jedná se o vylepšenou aplikaci YouTube. Má mnoho vychytávek, jednou z těch nejzajímavějších je stahování videí přímo do galerie iPhonu.

extensify-4

Aktuálně může uživatel stáhnout 22 rozšíření, vývojáři však slibují, že číslo bude stále větší. Zajímavých Exos je opravdu mnoho, některé zakážou reklamy na YouTube, jiné zase skryjí všechny reklamní příspěvky na Instagramu.

Aplikace Exstensify tak otevírá nové možnosti iPhonu. Výhodou je, že nepotřebuje jailbreak a sám Apple ji schválil a profil uživatele je ověřený. Jak již bylo řečeno, aktuálně aplikace není ke stažení, poté bude stát 3-měsíční licence přes 8$.

extensify-fb

Dnes nejčtenější

.