Zavřít reklamu

brightness_jasApple v iOS 9.3 přinesl funkci Nočního režimu. Ta tlumí modré světlo, které by vás mohlo před spaním rušit a snižovat tak kvalitu spánku. Je totiž známo, že by se člověk zhruba hodinu před spaním, neměl na obrazovky počítačů a telefonů dívat. Jenže co když se v noci probudíte, rozsvítíte iPhone a displej, který má jas snížený na úplné minimum, vás stejně oslňuje natolik, že vás z toho bolí oči. V Nastavení iOS však existuje jedna skrytá funkce, která vám umožní snížit jas displeje ještě více, než to dovolu Ovládací centrum a navíc budete moc jas snížit pomocí domovského tlačítka.

Pokud si totiž v Control Center snížíte jas zařízení na minimum, ve světle vám logicky bude připadat displej tmavý, pokud však budete ve tmě, už tak úplně tmavý nebude. V takové tmě vám totiž budou světlé barvy, a to především bílá, připadat stále moc zářící. Pro oči tak displej není moc příjemný. Trik je vcelku jednoduchý a stačí vám k tomu pouze váš iPhone, na kterém je nainstalován iOS 8 nebo 9. Žádný jailbreak k tomu potřebovat nebudete. Trik funguje na podobném principu, jako úplné vypnutí animací na vašem zařízení.

Jak snížit jas iPhonu/iPadu na úplné minimum:

  1. Otevřete Nastavení > Obecné > Zpřístupnění
  2. Klikněte na „Zvětšení“ a zde zapněte funkci „Zvětšení.“ V horní části byste měli vidět okno se zvětšeným obsahem (lupu).
  3. Nyní třikrát třemi prsty rychle poklepejte na obrazovku, čímž se vám otevře nabídka s ovládacími prvky.
  4. Klikněte na možnost „Zvětšit na celou obrazovku.“ Pokud se vám obrazovka moc zvětšila, pomocí posuvníku ji oddalte.
  5. Zvolte možnost „Vybrat filtr“ a vyberte filtr s názvem „Málo světla.“
  6. Nyní běžte zpět do nabídky „Zpřístupnění“ a úplně dole vyberte „Zkratka zpřístupnění.“
  7. Vyberete možnost „Zvětšení,“ čímž nastavíte zapínání a vypínání minimálního jasu displeje na trojí stisknutí domovského tlačítka.
před_po_jas_iphone

Dnes nejčtenější

.