Zavřít reklamu

iOS 9 iconPosledně jsme vám přinesli srovnání systémů iOS 5 až iOS 9, kde všechny běžely na totožném modelu iPhonu 4s. Výsledek byl vcelku šokující. Starší systémy načítaly téměř všechny aplikace rychleji a celkově odezva telefonu byla lepší na starších systémech. Stejný YouTuber nám nyní přinesl po včerejším vydání systému iOS 9.3 další video. Je to rychlostní test všech iPhonů, které podporují iOS 9, z nichž vždy na jednom běží iOS 9.3 a na druhém iOS 9.2.1.První co bylo otestováno, je zapnutí všech telefonů. První se načetly iPhony s iOS 9.2.1, avšak rozdíl nebyl tak markantní a jednalo se o pouhých pár sekund.

Poté se přechází na srovnání iPhonu 4s s oběma zmíněnými systémy. Na novější verzi 9.3, se o něco rychleji načítá hledání pomocí „Spotlight“ a také přepínaní mezi aplikacemi „Multitasking.“ Aplikaci fotoaparátu a Nastavení, pak naopak otevřela rychleji starší verze iOS. To stejné platí i pro Safari a App Store.

Další v pořadí byl iPhone 5, kde opět na iOS 9.3, bylo o trošku rychlejší „Spotlight“ i „Multitasking.“ Taktéž Nastavení a fotoaparát se otevřeli rychleji na novější verzi systému. App Store se však rychleji načetl na iOS 9.2.1, což platí i pro Safari.

Novější model iPhonu 5s pak načítal na obou systémech stejně jak Spotlight, tak Multitasking i Nastavení. Fotoaparát se spustil o něco málo rychleji na iOS 9.2.1. App Store a Safari byly rychleji spuštěny na iOS 9.3.

Předposlední na řadě byl jeden a půl roku starý iPhone 6. Spotlight a Multitasking byl na obou systémech spuštěn zároveň, stejně jako Nastavení. Control Center se však na iOS 9.3 mírně sekal, to se nedalo říct o fotoaparátu, který se na něm načetl rychleji. App Store byl opět rychlejší na novější verzi. Naopak na iOS 9.2.1 bylo rychlejší Safari.

Jako poslední si do rukou vzal YouTuber nejnovější iPhone 6s, přičemž podotkl, že je poznat vyšší váha oproti šestce. iOS 9.3 načítal Spotlight rychleji, ale Control Center pomaleji. Nastavení, fotoaparát i Multitasking se zapnuli stejně rychle. App Store byl rychleji načten na iOS 9.2.1.

Na závěr byl na každém testovaném iPhonu proveden Geekbench test a překvapivě téměř na všech modelech s iOS 9.3 byly naměřená vyšší čísla ve výkonu. Závěrem z těchto testů plyne, že animace jsou v drtivé většině případů rychlejší na novějším systému, otevírání aplikací se lišila podle modelů.

Dnes nejčtenější

.