Zavřít reklamu

Apple CarZa cenu 17 000 dolarů (413 500 Kč), jsou Apple Watch Edition nejdražším produktem, který v současné době Apple prodává. Podle známého analytika Gene Munstera z firmy Piper Jaffray je pravděpodobné, že to bude překonáno když Apple vydá vlastní automobil. Odhadovaná cena Apple Car je podle něj 75 000 dolarů (1 826 000 Kč), což je 4 a půl krát více, než kolik stojí nejdražší Apple Watch Edition z 18 karátového zlata. Za tuto cenu byste si například pořídili zhruba 100 kusů zcela nových iPhonů 6s.

Munster informaci uvedl v rozhovoru pro web applecarfans s tím, že auto samotné nám bude odhaleno v roce 2019-2020, ale k prvním majitelům se dostane až v roce 2021. Také naznačil, že Apple automobil nebude vyrábět, ale nejspíše zadá výrobu některé společnosti. Takto to dělá u drtivé většiny svých výrobků, jedinou výjimkou jsou iMacy, které Apple vyrábí v Irsku. Tím se tak prakticky potvrzuje, že to Apple přenechá jiné firmě, na to rád poukazuje i předseda automobilky Ferrari Sergio Marchionne.

Samozřejmě je třeba poznamenat, že Munster je člověk, který dlouhá léta předpovídal, že skutečná televize od Applu je na cestě, ale nikdy jsme se jí nedočkali. Proto může být tato informace pravdivá jen z poloviny. Samozřejmě nikdo to na sto procent potvrdit nemůže. Tim Cook nám vývoj Apple Car naznačil i v rozhovoru a napovídají tomu kroky Applu.

apple-icar-steve-jobs

*Zdroj: cultofmac

Dnes nejčtenější

.