Zavřít reklamu

Následujíc celoroční trend dosáhly nedávno akcie společnosti Apple rekordní hodnoty. Nyní jsou tak investoři svědky nového intradenního obchodního maxima. Společnost včera uzavřela na ceně 188,06 amerických dolarů za akcii po otevření na 185,89 a v průběhu obchodování dokonce dospěla k hodnotě 188,39 dolarů. Apple tak dosahuje ocenění na hodnotě 2,958 bilionu dolarů.

V lednu 2022 se Apple málem stal první společností, která uzavřela s oceněním ve výši 3 bilionů dolarů, ale tato hodnota bohužel nevydržela po celý den obchodování. Kvůli omezení dodávek iPhonů hrozilo, že by Apple do konce roku mohl hodnotu výrazně ztratit, ale tato mračna se podařilo rozptýlit. Navzdory výrazným komplikacím na konci loňského roku se zdá pravděpodobné, že společnost Apple v blízké budoucnosti magické hranice 3 biliónů dolarů dosáhne. Aktuálně Applu znovu náleží pozice nejhodnotnější společnosti na Wall Street.

Tim Cook

Pokud jde o produkty, Apple na podzim plánuje čtyři nové iPhony s USB-C. Modely iPhone 15 a iPhone 15 Plus pravděpodobně podědí design Dynamic Island představený u iPhonu 14 Pro. U iPhonu 15 Pro Max se očekává, že bude prvním telefonem cupertinského gigantu vybaveným systémem objektivů s periskopovým designem pro dosažení lepšího optického zoomu.

Zcela nový produkt společnosti pro rozšířenou a virtuální realitu, Apple Vision Pro, jehož představení se citelně projevilo v ocenění společnosti, se v obchodech ve Spojených státech objeví na začátku roku 2024, přičemž další země budou následovat.

Dnes nejčtenější

.