Zavřít reklamu

Apple FBI icon

Spor mezi Applem a FBI nemá konce. Vše začalo tím, že FBI požádala Apple, aby odemkl iPhone teroristy ze San Bernardina, to však Apple razantně odmítl. Poté od FBI přišla žádost, aby Apple ve svém mobilním systému vytvořil zadní vrátka, která by umožnila pomocí speciálního softwaru odemknout iPhone, to také Apple odmítl. Na stranu Applu se nyní připojilo více než 40 firem a organizací. Ty jsou ochotné podpořit Apple nejenom před soudem. Lze jmenovat například Facebook, Google,Twitter, Dropbox, Snapchat a další populární společnosti a organizace.

The New York Times sdělil, že podpora nebyla okamžitá. Firmy nejprve nevyjadřovaly podporu ze strachu, že pokud by Apple spor prohrál mohlo by se to negativně projevit na jménu firmy. Server dále napsal, že neobvyklé soudní řízení sjednocuje Silicon Valley. Díky podpoře může Apple celý spor vyhrát. Všechny ostatní firmy jsou v pozici „Amicus curiae.“ Výraz označuje osobu nebo firmu, která není stranou sporu, ale dobrovolně nabídne soudu informaci o svém právním nebo jiném pohledu na projednávaný případ.

Samsung není zatím ochoten se do pozice dostat i když uvedl, že „zadní vrátka“ by narušila důvěru spotřebitelů, kterou si chtějí obě firmy udržet. I když Apple a Samsung mezi sebou v telefonním průmyslu soupeří, tak je zřejmé, že mají společný cíl pokud jde o ochranu uživatelských dat. „Zajištění důvěry v naše produkty a služby je nejvyšší prioritou. Naše telefony jsou šifrované a nemají zadní vrátka, pokud je však zapotřebí aby firma pomohla státním orgánům, tak vždy rádi pomůžeme, ale jakýkoliv požadavek na vytvoření zadních vrátek by mohl narušit důvěru spotřebitelů,“ uvedl Samsung.

Prvník Applu Bruce Sewell veřejně poděkoval všem, kteří Apple podporují: „Jsme dojatý jakou podporu nejenom ze strany našich zákazníků a kolegů máme. Velké díky patří i ostatním firmám a neziskovým organzacím.

Apple vs FBI passcode

//

*Zdroj: 9to5mac.com, Wikipedia.org

Dnes nejčtenější

.