Zavřít reklamu

Oculus riftBrýlí pro virtuální realitu Oculus Rift se s největší pravděpodobností nedočkáme na MacBooku v nějaké bližší době. Podle zakladatele Oculusu Palmera Luckeyho, brýle nebudou kompatibilní s Apple zařízeními, dokud Apple nevyrobí “dobrý počítač.”

Luckey podává bližší vysvětlení k tomu, co může znít trochu krutě. “Je to tak prostě, že Apple neupřednostňuje high-end GPU. Můžete si koupit Mac Pro za 6000 dolarů s nejvyšší řadou AMD FirePro D700 a stále to nebude odpovídat našim doporučeným specifikacím.”

Luckey říká, že pokud by Apple upřednostňoval high-end GPU stejným způsobem jako dříve, byli by moc rádi, kdyby mohli přinést Oculus do ekosystému Applu. “Bohužel právě teď tu není prostě jediný stroj, který by to podporoval.”

Zpráva, že Macy nejsou schopny rozběhnout Oculus, není až tak velké překvapení. V loňském roce vedoucí architekt Oculusu Atman Binstock, napsal na blogu společnosti, že Rift bude vyžadovat ke spuštění Windows 7 nebo novější.

“Náš vývoj pro OS X a Linux byl pozastaven s cílem zaměřit se na poskytování vysoce kvalitní spotřebitelské úrovni zážitku VR při startu napříč hardwarem, softwarem a obsahem na Windows,” řekl. “Chceme se vrátit k vývoji pro OS X a Linux, ale teď na to nemáme čas.”

OculusRift

*Zdroj: CultOfMac

Dnes nejčtenější

.