Zavřít reklamu

Apple campus 2

Apple Campus 2 neboli „SpaceShip,“ (Kosmická loď) se pomalinku začíná rýsovat. Postavený má být na konci tohoto roku a Apple v něm bude mít hlavní kanceláře. Už teď se jedná o dominantní budovu v Cupertinu, a to ještě není zcela hotová. V Cupretinu Apple sídlí již teď, konkrétně v ulici Infinite Loop a do nového Apple Campusu to Tim Cook má necelých 10 minut pěšky. Podle dostupných informací by se Apple měl kompletně přestěhovat do Campusu a budovy v ulici Infinte Loop zcela prodat, to však zatím ze strany Applu nebylo potvrzeno. Jak dělníci ve stavbě „kosmické lodi“ pokročili můžete vidět na videu níže. Video je dokonce i ve 4K rozlišení.

Na zdi Campusu nedávno dělníci nainstalovali téměř 3000 kusů zahnutých skel, které jsou unikátní tím, že se jedná o největší kusy zakřiveného skla na světě. Apple Campu má čtyři podlaží a konečný Campus 2 bude mít výměru 260 000 metrů čtverečních. Apple by měl mít i speciální sál, ve kterém by měl každoročně představovat své nové produkty, tudíž by opustil Moscone centrum, kde již několik let nové produkty nejenom CEO Applu představuje. Že si Apple vysoce postavených pracovníků váží, potvrzuje i fakt, že by měl mít Apple Campus 2 obří fitness centrum o rozloze 9 000 metrů čtverečních.

Aby byl Apple Campus 2 postaven, si přál i zakladatel Applu Steve Jobs, který projekt v roce 2011 představil. Celá „Kosmická loď“ by měla pojmout minimálně 12 000 zaměstnanců a měla by být obklopena venkovskou krajinou, včetně sadů ovocných stromů a zeleně.

*Zdroj: Cultofmac.com

Dnes nejčtenější

.