Zavřít reklamu

Apple TV 4 2015 icon

O nové streamovací službě Applu, která by byla dostupná pro Apple TV se spekuluje několik měsíců. Už před samotným vydáním Apple TV 4. generace, mnoho informací naznačovalo, že se opravdu dočkáme streamovací služby provozovanou Applem. Nestalo se tak, ale i přesto nám Apple do nového set-top boxu dal ty nejnovější technologie, díky kterým dokáže sloužit například i jako herní konzole. Možnost, že se v budoucnu dočkáme streamovací služby, a to s příchodem nové verze tvOS, klesá, alespoň ve spolupráci se společností CBS. Ředitel CBS už dříve potvrdil, že Apple skutečně pracuje na streamovací službě pro Apple TV, dnes ale sdělil, že už delší dobu s Applem o již zmiňované službě nejednal.

Spekuluje se i o tom, že Apple radši než CBS zvolí jinou společnost. „Dříve jsme měli několik jednání ohledně připravované streamovací služby, ale už delší dobu s Applem nekomunikujeme,“ řekl CEO CBS, Les Moonves. Dodal také, že v prosinci se Apple sám rozhodl odložit plány na spuštění služby podobné například Netflixu, a to z důvodu, že se snaží vyjednat ty nejlepší podmínky s poskytovateli obsahu, do kterých patří právě i CBS.

Na začátku minulého měsíce vyplula na povrch zpráva, že Apple má zájem o akvizici společnosti Time Warner, která zahrnuje CNN, HBO, TBS, TNT, NBA TV, Cartoon Network a filmovou divizi Warner Bros. Apple by koupí získal například populární seriál Game of Thrones, který by tak mohl předčasně nabízet jak v iTunes, tak v nové streamovací službě.

Minulý rok také Apple projevil zájem i o pořad Top Gear, který chtěl exkluzivně pro svou Apple TV, boj o pořad nakonec vyhrál Amazon, ten získal pro svoji streamovací službu celý tým Top Gearu.

Apple TV 4th gen

*Zdroj: 9to5mac.com

Dnes nejčtenější

.