Zavřít reklamu

Jeremy ClarksonSpolečnosti Amazon se podařilo něco, na co můžou být po právu pyšni. Získali totiž pro svoji streamovací službu Amazon Prime celý tým Top Gearu, tedy Jeremyho Clarksona, Jamese Maye a Richarda Hammonda, kteří podepsali smlouvu se společností Amazon na nový pořad jenž bude exkluzivně dostupný jen na Amazon Prime. Vzhledem k tomu, že každý díl Top Gearu vidělo celkově ve všech jazykových mutacích přes miliardu diváků, je jasné, že Amazon tímto krokem dokáže lidi přesvědčit, aby Amazon Prime začli používat a platit za něj.

Vše navíc přišlo po skandálu, který v letošním roce vyústil až skončením Top Gearu. Navíc Amazon nezískal jen trojici moderátorů, ale také bývalého producenta Top Gearu Andyho Wilmana, který se na novém pořadu bude podílet.

„Cítím se, jako bych vylezl z dvouplošníku do vesmírné lodi,“ okomentoval situaci Jeremy Clarkson a James May dodal: „Stali jsme součástí chytré televize nového věku. Ironické, že?“ 

O muže z nejsledovanější show na naši planetě se zajímali také pánové z konkurenčních televizních stanic včetně iTV, ovšem BBC, která pořad uváděla, měla ve smlouvě doložku, podle které nesmí moderátoři na dva roky uzavřít smlouvu s konkurenční televizní stanicí. Toho však využil právě Amazon, který není televizní společností, ale streamovací společností. „Zákazníci nám řekli, že je chtějí vidět zpět na obrazovkách, a my jsme nadšeni, že jsme to uskutečnili,“ řekl evropský viceprezident služby Amazon Prime Video Jay Marine.

Vzhledem k tomu, že se spekulovalo nad částkou milion liber za jeden natočený díl pro každého moderátora v pořadu Top Gear, je jasné, že se trojice stala nejlépe placenou součástí stramovací show a jejich nový pořad, jehož název ještě nebyl oznámen, bude první skutečně masivní pořad vysílaný pouze na streamovacím médiu.

Top-Gear

Dnes nejčtenější

.