Zavřít reklamu

apple_usa

Aktuálně největší zisky Kalifornské společnosti Apple tvoří iPhone. Apple nás každý rok překvapuje novým mobilním telefonem, který má ty nejnovější a zbrusu nové funkce. iPhone má nejenom mezi mladými lidmi určitou prestiž. Podle nejnovější zprávy, Apple kontroloval 40% amerického trhu se smartphony v roce 2015. Na záda mu však dýchal Samsung, který podle společnosti Parks Associates kontroloval 31% amerického trhu. Samsung chce do konce roku vydat své další aplikace pro mobilní telefony se systémem iOS.

Samsung je tedy druhý nejoblíbenější prodejce telefonů v USA. Na třetím místě je společnost LG, která má už pohých 10%. O čtvrté a páté místo se dělí Motorola a HTC. Údaje analytické společnosti ukázaly, že téměř třetina majitelů iPhonu používá model, který je starý zhruba dva roky. 45% procent uživatelů čeká dva roky, než aktualizují svůj smartphone. Domovská země Applu – USA, byla vždy velice důležitým trhem pro iPhone, ale země jako Čína a Japonsko začínají o sobě dávat vědět, očekává se, že Čína zastíní USA z hlediska tržeb.

Apple si podle Park Associates drží pozici díky chybě Samsungu, kterou provedl na začátku roku. Jak se očekávalo, Samsung Galaxy S6 měl velice malou prodejnost, firmě pomohla až vylepšená verze S6 + Edge.

iPhone 6s Rose Gold FB from iMore

*Zdroj: Appleinsider.com

Dnes nejčtenější

.